Vers Beton plaatste een mooi artikel over de Infinity Room in de hal van Rotterdam Centraal Station. 

Reizigers die deze week de Infinity Room op station Rotterdam Centraal bezoeken, komen terecht in een oneindige zuilengalerij, waarbij de grenzeloos granieten stationsvloer de basis vormt.

Architectenbureau De Kort Van Schaik is verantwoordelijk voor het kunstwerk. Robert-Jan de Kort: “De installatie viert juist de vloer omdat deze in het voorbijgaan, in tegenstelling tot het plafond, vaak onopgemerkt blijft.”

Die eigenlijk on-Rotterdams luxe stationsvloer van rood graniet loopt via het Stationsplein door naar het Kruisplein en de Westersingel. Het is een essentieel onderdeel van de publieke ruimte en looproute. De bijdrage van de vloer aan het geheel zal veel dagelijkse passanten wellicht ontgaan. De Infinity Room vergroot die functie van de vloer uit en toont de bezoekers de verscholen corridor waar de vloer eigenlijk onderdeel van is.

Lees hier de rest van het artikel van Vers Beton.

Foto: Frank Hanswijk