Opening Rotterdam Architectuur Maand

Opening Rotterdam Architectuur Maand
| Lezing | AIR & Rotterdam Festivals | POST podium |

Friday, 24 May 2019

AIR & Rotterdam Festivals

– UITVERKOCHT –

Voor de vierde keer vindt de Rotterdam Architectuur Maand (RAM) plaats – mis de opening niet! Met trots kondigen we aan dat Omnam Group het belangrijkste podium aan de RAM biedt door de deuren te openen van het iconische Postgebouw aan de Coolsingel: POST-podium, 24 mei – 16 juni. De dagelijkse RAM programma’s vinden zo plaats in een tijdelijk centrum voor architectuur ​​in het hart van de stad. Met volop aandacht voor recente en historische lagen in de Rotterdamse architectuur.

Opening door Eran Chen en Kees Kaan

Op vrijdag 24 mei opent de Rotterdam Architectuur Maand met een lezing door Eran Chen (ODA) en Kees Kaan (KAAN Architecten). Als architect is Eran Chen betrokken bij de transformatie van het POST-gebouw. Hij deelt zijn plannen en ervaringen. Kees Kaan geeft een lezing over samenwerking en proces vanuit zijn rol als supervisor binnenstedelijke ontwikkeling. Het gesprek gaat verder over de ervaringen van beide architecten. Ook de transformatie van de binnenstad van Rotterdam komt aan bod.

Programma

19.30 uur – binnenlopen
20.00 uur – startprogramma
21.30 uur – einde

Kleed je warm

Heb jij POST Podium al in je agenda staan? Vergeet dan niet om op de dag zelf een warme trui aan te trekken, want er is helaas geen verwarming in de centrale hal van POST.

Goed om te weten

Het gebouw is rolstoeltoegankelijk met uitzondering van de toiletten.

De rode draad van het programma tijdens de Rotterdam Architectuur Maand van dit jaar is het zoeken naar een ‘gelaagde stad’. De gemeente Rotterdam presenteert het nieuwe architectuurbeleid tijdens de RAM. Dit thema speelt ook hier een centrale rol. De gelaagde stad is verdeeld in drie hoofdthema’s waarop het programma is opgebouwd: (i) transformatie van monumentaal erfgoed (ii) typologische regeneratie van hoogbouw en (iii) gebiedsontwikkelingen langs de stadsas Rotterdam Centraal – Hart van Zuid.

Waar & wanneer

  • From: Friday, 24 May 2019   19:30
  • To: Friday, 24 May 2019 21:30
  • Location: Volgt binnenkort

    Coolsingel 42, , POST podium.

 

Event Social