rotterdam architectuur maand ram post podium festivalhart heart festival

Post Podium

Post Podium
| Tentoonstelling | | POST Podium |

Saturday, 25 May 2019

Het voormalige Postkantoor aan de Coolsingel transformeert tijdens de Rotterdamse Architectuur Maand tot hét podium voor Rotterdamse architectuur: POST Podium. POST opent nog één keer haar deuren voor publiek voordat het wordt getransformeerd.

Bezoek

Bezoek een lezing, ontdek POST en bekijk de maquettes van beeldbepalende projecten van Feyenoord City, Hart van Zuid, Rijnhaven en de binnenstad. Ook de opening van de #RAM2019 is in POST Podium, lees hier meer. POST is doordeweeks ‘s avonds open met een dynamisch programma en in de weekenden gratis te bezoeken. We kijken uit naar je komst!

Informatie

POST Podium is gratis toegankelijk voor publiek.

De eerste dag dat je POST kunt bekijken, is zaterdag 25 mei van 12:00-17:00.

Daarna elke zaterdag en zondag (en Pinkstermaandag) van 12:00-17:00.

Doordeweeks is Post Podium ook geopend tijdens verschillende events.

Kleed je warm

Heb jij POST Podium al in je agenda staan? Vergeet dan niet om op de dag zelf een warme trui aan te trekken, want er is helaas geen verwarming in de centrale hal van POST.

Goed om te weten

Het gebouw is rolstoeltoegankelijk met uitzondering van de toiletten.

POST Podium: Opnieuw een schakel in de stad

In bijna een eeuw tijd heeft Rotterdam een enorme transformatie ondergaan. De stad is uitgegroeid tot een van de belangrijkste metropolen van Nederland met een kosmopolitische sfeer. De huidige herontwikkeling van de Coolsingel richt zich op het creëren van een uitnodigende en levendige voetgangersboulevard. In de toekomst wordt de Meent een steeds belangrijkere verkeersader. Met de oplevering van het nieuwe Stadstimmerhuis door OMA is de Rodezand getransformeerd tot een nieuw front met sterk toegenomen stedelijke bedrijvigheid. 

Te midden van deze ontwikkelingen staat het langverlaten postkantoor leeg, als een zwijgende getuige van al deze ingrijpende veranderingen. Bijna honderd jaar nadat het werd gebouwd, streeft ontwikkelaar Omnam Group, tezamen met ODA NY en Braaksma & Roos Architectenbureau, ernaar om dit prachtige gebouw opnieuw te verbinden met zijn nieuwe dynamische omgeving, en om het gebouw de mogelijkheid te geven opnieuw een plek in te nemen als een betekenisvol onderdeel van het stedelijk weefsel.

 

Waar & wanneer

  • From: Saturday, 25 May 2019   12:00
  • To: Sunday, 16 June 2019 00:00
  • Location:

    Coolsingel 42, , POST Podium.