Over RA Maand

De Rotterdam Architectuur Maand (RA Maand) maakt de innovatiekracht en kwaliteit van architectuur zichtbaar en is hét moment waarop de ontwerpsector, het onderwijs en het publiek elkaar ontmoeten. Bezoek de RA Maand in juni 2021 online en fysiek in het centrum van Rotterdam en op verschillende locaties door de stad. De maand is een initiatief van AIR, Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners en wordt georganiseerd in samenwerking met diverse partners, de (Rotterdamse) ontwerpsector en het ontwerponderwijs.

De RA Maand startte in 2016 met het samenbrengen en communiceren van een collectieve festivalkalender. Na drie succesvolle maar relatief bescheiden edities is het concept in 2019 naar een hoger plan getild met een centraal festivalhart in het postkantoor aan de Coolsingel, ruim 50 activiteiten, 70.000 bezoekers en een explosieve groei in het online bereik.

In 2021 zetten we de ambitie voort om de RA Maand te ontwikkelen tot een festival van landelijke, en op termijn internationale betekenis, met een festivalhart waar de vakwereld en het publiek elkaar ontmoeten, een breed en toegankelijk stadsprogramma, een inhoudelijk on-site partnerprogramma en een actieve online community.