Organisatie

Architectuur Filmfestival Rotterdam

Fillm - City - Architecture

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Een architectuurfilm gaat in brede zin over de betekenis van stad en architectuur. Het portretteert steden, gebouwen en hun ontwerpers; toont aan dat architectuur niet zonder zijn omgeving begrepen kan worden of onderzoekt de rol die de stad speelt in ons dagelijks leven. Waarbij niet zelden architecten en stedenbouwers machteloze goden blijken en hun ontwerpen, wanneer eenmaal gerealiseerd, heel andere betekenissen en functies krijgen dan voorzien.

Over dit alles programmeert AFFR documentaires en speelfilms uit binnen- en buitenland. Aangevuld met inleidingen, gesprekken en debatten over het heden, het verleden en de toekomst van architectuur en stedenbouw. Na twaalf edities is AFFR uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevend filmfestival voor architecten, stadsliefhebbers, filmfanaten en studenten. Het festival verbindt een breed publiek met nieuwe en bestaande plekken in de stad en draagt zodanig bij aan de kracht van Rotterdam als architectuurstad.

Architectuur Filmfestival Rotterdam
Praktische info
Adres

Festivallocatie van 6 t/m 10 oktober 2021: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD Rotterdam

Website

affr.nl