Organisatie

Rotterdam Festivals

Bij Rotterdam Festivals willen we dat iedereen – jong, oud, arm, rijk, Rotterdammer, niet-Rotterdammer, hoog- of laagopgeleid, en of je nu binnen of buiten Nederland woont – geniet van festivals en de kunst en cultuur van de stad.

Dit doen we door samen met onze partners (organisatoren, culturele instellingen, scholen en ondernemers) de mooiste evenementenkalender van het land samen te stellen, met festivals en evenementen waarbij je voelt: ja, dít is Rotterdam. Evenementen en festivals in alle soorten en maten. Zodat je, of je nu van klassieke muziek of van hiphop houdt, altijd in de stad iets kunt doen wat bij je past, waar je nieuwe ontdekkingen doet en verrast wordt, en waardoor je (nóg meer) van Rotterdam gaat houden. Daarnaast presenteren we het volledige cultuuraanbod aan de bewoners van Rotterdam. Online en op papier, zodat je als bezoeker precies weet waar je heen kunt. Zie de actuele Rotterdamse evenementenkalender op www.rotterdamfestivals.nl/agenda.

 

Tot slot: wij doen onderzoek naar ons publiek. Zo krijgen we steeds nauwkeuriger in beeld wie ons publiek is, wat het van ons verlangt en wie we nog niet bereiken. Deze kennis delen we vervolgens met onze collega’s in de culturele sector. Zo zorgen we er met onze partners voor dat we van de festivals en van de kunst en cultuur in het algemeen in onze stad een nog sterkere sector maken. Met elkaar. Voor iedereen. Want kunst en cultuur verrijken je leven, maar brengen bovenal ons, als mensen en als Rotterdammers, dichter bij elkaar.

Praktische info