vrij
18.06
LLezing

Bibliotheekcollege: Floating Office Rotterdam

Bibliotheekcollege: Floating Office Rotterdam

In de Rijnhaven wordt gebouwd aan een bijzonder project; een drijvend kantoorgebouw zonder stroomnet dat CO2-neutraal is en zelfs ruimte biedt aan een zwembad. The Floating Office Rotterdam (FOR) ontworpen door Powerhouse Company is bestemd voor het Global Center on Adaptation, een wereldwijd kenniscentrum uit Rotterdam dat landen, organisaties en bedrijven ondersteunt met kennis en advies op het gebied van klimaatverandering. FOR zal drijven – in plaats van overstromen als het waterpeil stijgt – en is zelfvoorzienend dankzij zonne-energie en een warmtewisselingssysteem dat gebruik maakt van het water in de Rijnhaven. De constructie is van hout en kan gemakkelijk worden gedemonteerd en hergebruikt. Naast de kantoren beschikt FOR ook over openbare voorzieningen: een restaurant met een groot buitenterras met als bijzondere toevoeging een drijvend zwembad in de Maas. Albert Takashi Richters, architect bij Powerhouse Company, vertelt je in dit Bibliotheekcollege alles over dit buitengewone bouwwerk.

Over Powerhouse Company

Powerhouse Company is een bekroond architectenbureau gevestigd in Rotterdam. Opgericht in 2005, is het uitgegroeid tot een multidisciplinair kantoor van ongeveer 100 professionals, met studio’s in Beijing, Oslo en München. Powerhouse Company is o.a. winnaar van de Dutch Design Award, de Maaskantprijs en de AM / NAI Award.

Deelnemen

Dit Bibliotheekcollege is thuis via een livestream te volgen. Registreer je via Eventbrite voor een gratis livestream-ticket of bepaal zelf hoeveel je wilt doneren voor je ticket. Je krijgt minimaal een half uur voor aanvang de livestreamlink via e-mail toegestuurd. Mochten de overheidsmaatregelen het toelaten, dan kunnen er op een later moment reguliere theatertickets worden toegevoegd.

  • Locatie: Online
  • Toegang: Registreer je voor de livestream
  • Tickets: via Eventbrite

Artist impression: Atchain

Ga naar website
Koop tickets

Praktische info
Tijd

Van: 16:00 uur
Tot: 17:00 uur

Organisator

Bibliotheek Rotterdam

Livestream

Bekijken

Toegang

Gratis

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Delen

Voeg toe aan je agenda