don
03.06
LLezing, Online

De Rotterdamse woningnood

De Rotterdamse woningnood

Veel Rotterdammers kunnen geen normale woning meer kopen of huren. Dat geldt met name voor starters, maar ook voor zzp-ers of mensen die scheiden en plots een woning nodig hebben. De hoge huizenprijzen hebben daarnaast ook andere negatieve gevolgen, het wordt bijvoorbeeld moeilijker in Rotterdam initiatieven op te zetten. De gemeente Rotterdam wil duizenden woningen bijbouwen, waaronder zelfs noodwoningen. Maar het tempo lijkt te traag en er is kritiek op de sloop van sociale woningen. Hoe is de woningnood ontstaan en wanneer is er zicht op verlichting? Wat kunnen Rotterdammers zèlf aan deze situatie doen? En wat denken de twee politieke partijen die mogelijk na de verkiezingen van volgend jaar de grootste zullen worden: D66 en Leefbaar Rotterdam?

Met onder andere:
– Peter Boelhouwer, hoogleraar Huisvestingsystemen, TU Delft
Gwen van Eijk, mede-initiatiefnemer Recht op de Stad en stadssocioloog
Bart Kesselaar, directeur Strategie woningcorporatie Havensteder
Hans van Putten, Leefbaar Rotterdam
Robin de Roon, D66

Gespreksleiding: Francisco van Jole en Tara Lewis

Livestreamlink

Dit programma is alleen online te volgen. Nadat je een ticket gekocht hebt, ontvang je automatisch een ticket-mail van Stager met daarin de link naar de livestream. Niet ontvangen? Check je spambox en/of controleer je andere mailboxen (mogelijk staat er in jouw Stager-account een ander mailadres van jou opgeslagen). Mail anders naar publiciteit@arminius.nl.

Ga naar website
Koop tickets
Ga naar facebook event

Praktische info
Tijd

Van: 20:00 uur

Organisator

Debatpodium Arminius

Livestream

Bekijken

Toegang

5,-

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

Dit debat wordt georganiseerd door Arminius en ondersteund door AIR ter gelegenheid van de Rotterdam Architectuur Maand.

Delen

Voeg toe aan je agenda