woe
15.06
TTour

Expeditie BlueCity

Duik in de circulaire voorbeeldstad
Expeditie BlueCity

Aan de oever van de Nieuwe Maas, aan de Maasboulevard, in dat gebouw dat we vaak nog steeds gewoon Tropicana noemen, daar staat de blauwe stad. Zero-waste leven, ontwikkelen van future proof materiaal zoals tegels van eendenkroos, muurtjes van zeewier en bier van regenwater. Knappe koppen, pioniers en uitvinders werken samen met de natuur en aan het Rotterdam van morgen. 

In één middag duik je in de wereld van BlueCity en krijg je een rondleiding door het gebouw, neem je een kijkje in het BlueCity Lab, het eerste circulaire biolab ter wereld en ontmoet je twee circulaire ondernemers Tim van Koolwijk van Spireaux en Jan Jongert van Superuse Studios.

Over Spireaux & Superuse Studios

Tim van Spireaux kweekt met enkele bioreactoren spirulina in de kelder van BlueCity. Spirulina is een voedingssupplement dat wordt gewonnen uit micro-algen, bomvol met vitamines, mineralen, antioxidanten en onverzadigde vetzuren. Volgens een kleinschalige studie kan het de normale hersenfuncties en de ontwikkeling van het zenuwstelsel ondersteunen. Super gezond en natuurlijk ga je het proeven.

Jan Jongert is een van de founders van Superuse Studios, een internationaal architecten collectief voor circulair en duurzaam ontwerp. Zij passen verschillende strategieën toe om duurzame architectuur te maken met hergebruikte materialen.

Praktisch info

Ingang via schuifdeuren BlueCity. Zorg dat je op tijd aanwezig bent (10 minuten van tevoren). De rondleiding begint om 14 uur.

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Van: 14:00 uur
Tot: 16:00 uur

Locatie

BlueCity
Maasboulevard 100
3063 NS
Rotterdam

Toegang

Uitverkocht

Voertaal

Nederlands (engels kan ook)

Rolstoeltoegankelijk

Let op!

Dit evenement is al geweest.