zat
18.06
DDialoog

Hypermoderne Architectonische Typologieën

Een gesprek over architectuur in de werelden van cybertopia - ecotopia - hedotopia
Hypermoderne Architectonische Typologieën

Dit evenement vindt plaats in het Engels.

Het klinkt futuristisch, maar het is zeker geen sciencefiction: computers kunnen binnenkort de rekencapaciteit van het menselijke brein overtreffen. De belangrijkste factor in deze ontwikkeling is kunstmatige intelligentie, die onze fysieke en virtuele werelden zo sterk beïnvloedt dat wij als mensen de wereld van de technologie als een onmisbare bron en zelfs als onze tweede natuur ervaren.

De belangrijkste hypothese in dit gesprek is dat de onvermijdelijke invloed van kunstmatige relaties en technologische innovatie grote gevolgen zal hebben voor de ontwikkeling van nieuwe architectonische artefacten, zeker op het gebied van architectonische typologieën. Dit wordt versterkt door het samenvallen van werelden in cybertopia (de staat van technologie), ecotopia (de staat van duurzaamheid) en hedotopia (de staat van vermaak). Nu gebouwen en steden, net als onze lichamen, worden herbouwd met technologie om dynamische intelligentie en contextueel bewustzijn te verwerven, hoe kunnen wij als ontwerpers dan visies op nieuwe architecturale typologieën ontwikkelen? Wat betekent wonen in een wereld die in toenemende mate wordt bepaald door digitale technologieën en robotica?

Panelgesprek & studenten pitches

Kom naar dit panelgesprek waarin dieper wordt ingegaan op de thema’s cybertopia, ecotopia en hedotopia met architecten en onderzoekers uit verschillende onderzoeksgebieden. Dit gesprek is onderdeel van de tentoonstelling ‘Ex-Habitare’, te zien in de RA Maand hoofdtentoonstelling (T)Huis. Het gesprek wordt gemodereerd door Sergio M. Figueiredo, aangevuld door pitches van studenten van de TU Eindhoven. Na afloop worden er drankjes geserveerd om het gesprek op informele wijze voort te zetten.

Praktische info

Dit evenement vindt plaats in het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand ’22, Het Nieuwe Instituut. Reserveer je tickets via de ticketlink en meld je bij aankomst bij de RA Maand informatiebalie. Bezoekers aan een architectuurprogramma hebben aansluitend toegang tot Het Podium, een los tijdslot reserveren hiervoor is niet nodig.

Praktische info
Tijd

Van: 15:30 uur
Tot: 17:30 uur

Locatie

Festivalhart (Het Nieuwe Instituut)
Museumpark 25
3015 CB
Rotterdam

Toegang

Gratis

Voertaal

Engels

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

AIR Rotterdam
TU Eindhoven

Let op!

Dit evenement is al geweest.