woe
23.06
DDialoog

Rotterdamse kerkgebouwen in het zonnetje

Startbijeenkomst Week van het Rotterdamse Kerkgebouw
Rotterdamse kerkgebouwen in het zonnetje

Als je aan Rotterdam denkt, denk je vaak aan moderne gebouwen en stedelijke vernieuwing. Dat is iets waar de stad met recht trots op mag zijn, maar een ander belangrijk onderdeel van de Rotterdamse architectuur blijft in dit verhaal meestal onderbelicht: de diversiteit en weelde aan bijzondere religieuze gebouwen die de stad rijk is. Daar willen de Kerkvernieuwers samen met de gemeente Rotterdam verandering in brengen!

Op woensdag 23 juni 2021, tijdens de Rotterdamse Architectuur Maand (RA Maand), wordt de Waalse Kerk Rotterdam daarom gezamenlijk een nieuw, informeel opgezet Rotterdams netwerk bestaande uit kerkbeheerders, -eigenaren, programmeurs, ambtenaren en stadsmakers gelanceerd.

Onder de werktitel ‘De Week van het Rotterdamse Kerkgebouw 2022’ gaat dit netwerk nadenken over een publieksprogramma in en om kerkgebouwen dat tijdens de RA Maand 2022 aan het Nederlandse publiek gepresenteerd wordt. Het doel van dit programma is om tijdens de RA Maand 2022 extra aandacht te creëren voor deze prachtige gebouwen, terwijl we het gesprek willen openen over de rol die deze kerkgebouwen in Rotterdam spelen. Nu en in de toekomst.

Programma

Het programma zelf zal een mix zijn van reeds bestaande activiteiten en nieuw te vormen programma’s, exposities en rondleidingen die passen bij de betreffende kerken.

Wil je ook meedoen?

Ben je (of ken je) een eigenaar of beheerder van een Rotterdams kerkgebouw die aan De Week van het Rotterdamse Kerkgebouw zou willen deelnemen met een activiteit, openstelling of programmaonderdeel? Of lijkt het je leuk mee te denken en doen in ons netwerk? Deelnemen kan op verschillende manieren:

  • periodiek meedenken en -praten in de aanloop naar DWVHRK ’22;
  • het indienen van een eigen programma voor DWVHRK ’22;
  • het beschikbaar stellen van ruimte(n) in het kerkgebouw voor programmering door derden.
Rotterdamse stadsmakers, kunstenaars en andere betrokkenen met ideeën over dit thema zijn ook van harte welkom zich te melden!

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Inloop vanaf 19.00 uur, start om 19.30 uur. Eind programma om 21.00 uur. Wanneer het programma niet fysiek kan doorgaan, wordt een online alternatief georganiseerd.

Livestream

Bekijken

Toegang

Gratis

Voertaal

Nederlands

Mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Rotterdam
Foto: Waalse Kerk, door Rubén Dario Kleimeer

Delen

Voeg toe aan je agenda