woe
22.06
DDialoog

Kunst en cultuur in een verdichtende stad

Culturele infrastructuur en stedelijke ontwikkeling
Kunst en cultuur in een verdichtende stad

Hoe kan kunst en cultuur een structurele plek krijgen bij gebiedsontwikkeling en in een verdichtende stad? De bijeenkomst ‘Kunst en cultuur in een verdichtende stad’ verkent hoe het ervoor staat met de ruimte voor kunst en cultuur in Rotterdam en hoe makers op structurele wijze kunnen bijdragen aan een aantrekkelijke en levendige stad.

Verdichting en gentrificatie zorgt ervoor dat de ruimte voor kunst en cultuur onder druk staat. Vaak krijgt kunst en cultuur een plek bij gebiedsontwikkeling om de potentie van gebouwen en rauwe plekken te laten zien. Maar zodra een gebied succesvol is getransformeerd worden deze culturele initiatieven nogal eens slachtoffer van hun eigen succes. Zij moeten weer weg als de huren stijgen of wijken voor woningen. Praat mee tijdens deze bijeenkomst over kunst en cultuur in een verdichtende stad.

De volgende sprekers leveren een bijdrage aan deze bijeenkomst: Harry-Jan Bus (Theater Walhalla), Olof van de Wal (SKAR), fotograaf Frank Hanswijk over het project ‘Ateliers, kunstmest voor de stad’, Gaby Lafeber (Cultuur Concreet), Arna Notten (DePlaatsmaker, Utrecht), Jette Schneider (TimeWindow / Atelier Unie Rotterdam), Petra Rutten (Frame Vastgoed) en Duy Ngo (Kunstruimte Crooswijk / The Office People). Moderator is Hasna El Maroudi.

Praktische info

Dit evenement vindt plaats in het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand ’22, Het Nieuwe Instituut. Het evenement is uitverkocht, je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst via de ticketlink. Meld je bij aankomst bij de RA Maand informatiebalie. Bezoekers aan een architectuurprogramma hebben aansluitend toegang tot Het Podium, een los tijdslot reserveren hiervoor is niet nodig.

Deze bijeenkomst komt tot stand in samenwerking tussen de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) en AIR, Architectuur Instituut Rotterdam in het kader van een aankomend RRKC-advies over de culturele infrastructuur.

Praktische info
Tijd

Van: 14:00 uur
Tot: 15:30 uur

Locatie

Festivalhart (Het Nieuwe Instituut)
Museumpark 25
3015 CB
Rotterdam

Toegang

Gratis

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

AIR, Architectuur Instituut Rotterdam

Let op!

Dit evenement is al geweest.