din
15.06
OOnline

Livestream: Ondertekening 7 stadsprojecten

Sterker door 7 Stadsprojecten
Livestream: Ondertekening 7 stadsprojecten

Op 15 juni ondertekende Wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) namens het college samen met 27 partijen het “Stadsakkoord Rotterdam. Sterker door 7 Stadsprojecten”. Om van de zeven Stadsprojecten een succes te maken zijn gezamenlijke inspanningen nodig. In het akkoord staan de afspraken die met de ondertekenende partijen hiervoor zijn gemaakt.

Na de Coronacrisis willen we Rotterdam er zo snel mogelijk weer bovenop helpen. Dat doen we door onze blik op de toekomst te richten en oplossingen te bedenken voor de uitdagingen waar de stad voor staat. Bijvoorbeeld het verlagen van hittestress, de opvang van hevige regenbuien en woningen bouwen op plekken waar het tot nu toe niet mogelijk is vanwege geluidshinder of luchtvervuiling. Dit doen we aan de hand van 7 stadsprojecten.

Met de zeven stadsprojecten geven we Rotterdam meer groene stadslongen; aantrekkelijke openbare plekken waar bewoners en bezoekers elkaar ontmoeten, bewegen en ontspannen. En tegelijkertijd ook oplossingen bieden voor andere belangrijke opgaven van de stad, zoals de mobiliteitstransitie en klimaatadaptatie. Daarnaast ontstaat met deze investeringen nieuwe werkgelegenheid, een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor ondernemers en meer ruimte voor festivals. De 7 stadsprojecten zijn: Groene Long (Hofplein en Westblaak), Prins Alexanderplein, Hofbogenpark, Park Maashaven, Schouwburgplein, Rijnhavenpark en Getijdenpark Feyenoord. Met het Stadsakkoord laten we zien dat we de Stadsprojecten niet alleen gaan realiseren: dat doen we samen met onze partners in de stad. We creëren hiermee een netwerk van partijen die meedenken en meedoen om van de Stadsprojecten een succes van de hele stad te maken.

Kijk terug

Praktische info
Tijd

Van: 15:00 uur
Tot: 16:00 uur

Locatie

Stadsgarage Kruisplein
Weena 50
3013 AL
Rotterdam

Organisator

Gemeente Rotterdam

Toegang

Gratis

Voertaal

Nederlands

Delen

Voeg toe aan je agenda