zat
18.06
TTentoonstelling, Overig

Museumnacht010 in Goethe-Institut

Investigating Landscapes | Investigating Cityscapes | Proefcursussen Duits
Museumnacht010 in Goethe-Institut

Tijdens de Museumnacht010 stelt ook het Goethe-Institut haar deuren open. Het Goethe-Institut Rotterdam biedt ruimte voor zoektochten. Voor initiatieven die op artistieke of journalistieke manier onderzoeken, zoeken, verkennen. Lokale en internationale makers worden uitgenodigd om in de ruimtes van het Goethe-Institut te werken en te presenteren. De pilotfase voor onze thematische cyclus Investigation is onlangs van start gegaan, kom de eerste vondsten tijdens de Museumnacht010 bewonderen! Inge Paeßens en Hans Jungerius nemen je mee op een ontdekkingsreis in stedelijke en landschappelijke topografieën. Wist je dat het Goethe-Institut ook cursussen Duits aanbiedt? Volg een korte proefcursus tijdens de Museumnacht010!

INVESTIGATING LANDSCAPES
Hans Jungerius: Hidden Landscapes

Hans Jungerius doet al geruime tijd onderzoek naar de verschillende betekenislagen in het gebied rond Fliegerhorst Deelen bij Arnhem. Dit landschap, bebouwd met camouflage-architectuur, is een erfenis van de Duitse luchtmacht en krijgt, na jarenlang gezamenlijk militair gebruik door de Nederlandse militairen en de Duitse Bundeswehr, een nieuwe bestemming. Hans Jungerius ontcijfert aan de hand van artistiek onderzoek het verleden, het heden en de postmilitaire mogelijkheden van dit Duits-Nederlandse cultuurlandschap en presenteert zijn ontdekkingen in een Situation Room in het Goethe-Institut Rotterdam.

INVESTIGATING CITYSCAPES
Inge Paessens: Rotterdam Blanco 2.0

Hoe is het gebruik van de stad veranderd in tijden van Corona? Welke nieuwe persoonlijke topografieën ontstonden er tijdens de pandemie? In 2016 nodigde de Duitse architect Inge Paeßens Rotterdammers uit om met behulp van Rotterdam Blanco een eigen stadsplan te ontwikkelen. Enkele lockdowns later wordt je tijdens Museumnacht010 in een mini-workshop uitgenodigd om de stadsplattegrond van Blanco opnieuw ter hand te nemen en gebieden, routes en plekken van betekenis te markeren, om de stad opnieuw te definiëren en te verdelen.

Je kunt je eigen Blanco kaart ophalen bij de NAi Bookshop, de boekwinkel bij de entree van Het Nieuwe Instituut.

Proefcursussen Duits

Binnenkort volgt hier meer informatie over de proefcursussen die het Goethe-Institut tijdens de Museumnacht010 aanbiedt.

Praktische info

Voor de Museumnacht010 koop je 1 ticket waarmee je naar binnen kunt bij alle locaties die meedoen. Bezoek bijvoorbeeld ook de Museumnacht in Het Nieuwe Instituut of bezoek de algemene website voor meer informatie.

Foto Copyright: Hans Jungerius (links), Goethe-Institut (rechts)

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Van: 20:00 uur
Tot: 01:00 uur

Locatie

Goethe-Institut
Westersingel 9
3014 GM
Rotterdam

Toegang

€7,50 / €12,50 / €17,50

Voertaal

Nederlands, Engels

Rolstoeltoegankelijk

Let op!

Dit evenement is al geweest.