maa
13.06
OOverig

Natuurinclusief bouwen: BlueCity als casus

Interactieve workshop
Natuurinclusief bouwen: BlueCity als casus

Dit evenement vindt plaats in het Engels.

Natuurinclusief bouwen vraagt om andere blik op wat bouwen is, en begint bij de vraag: Waarom bouwen we? Op maandag 13 juni organiseert het BlueCity team samen met het team archi3o een interactieve avond waar je aan de slag gaat met de methode van natuurinclusief bouwen: observeren, voelen, delen en ervaren.

Natuurinclusief bouwen betekent een radicale breuk met de huidige bouweconomie. BlueCity ziet het omarmen van natuurlijke principes in de renovatie van voormalig Tropicana als onderdeel van hun missie om een voorbeeld te zijn van hoe een circulaire economie in de praktijk werkt. ‘Voor ons behoren biobased, circulair, natuurinclusief, klimaatadaptief tot de nieuwe bouweconomie. Dit is echter nog lang niet vanzelfsprekend.’, aldus Nienke Binnendijk, directeur van het BlueCityLab.

Programma

De avond start met een introductie van een van dé pioniers in Nederland op dit vlak: architect Renz Pijnenborgh. Het pand is ons canvas en aan het eind van de avond heb je kennisgemaakt met de principes van natuurinclusief bouwen. In de break loop je door de expo van BlueCity in de wildwaterbaan om wat extra inspiratie op te doen.

Doe mee met deze workshop, en ervaar hoe je als ontwerp- professional of bouwprofessional kunt bouwen met de natuur.

Over archi3o

Renz Pijnenborgh zet al meer dan 40 jaar natuurlijke principes in om gebouwen, leefomgevingen, producten en materialen te creëren die passen in het ecosysteem dat eromheen plaatsvindt. Die insteek past goed in een toekomstige circulaire of biobased economie: gebouwen die CO2 in het bouwproces vastleggen in plaats van uitstoten. Amper stikstofuitstoot in het productieproces. Een gezond leef- en werkklimaat dankzij de natuurlijke materialen die zijn toegepast, zonder vluchtige stoffen uit lijmen of chemische verven.

Over BlueCity

BlueCity is een voorbeeldstad voor de circulaire economie: een stad binnen de stad Rotterdam waar ondernemende geesten elkaar ontmoeten en concreet handelingsperspectief ontwikkelen, of het nu gaat om het vergroten van je impact, zero waste leven of het ontwikkelen van een future proof materiaal in onze Labs. In de doorontwikkeling van ons pand gaan we vérder dan circulair in de zin van tweedehands materiaalgebruik alleen: we zoeken naar samenwerkingen met de natuur en onderzoeken wat natuurinclusief bouwen inhoudt door het te doen.

Foto: Sophie de Vos

Sprekers
Renz Pijnenborgh
Renz Pijnenborgh is een pionier op het gebied van bio ecologisch bouwen in Nederland. Hij woont zelf ook in een woongemeenschap. In 1982 richtte Renz zijn bureau Archiservice op, met als belangrijkste doel; milieubewust en gezond ontwerpen en bouwen. Een belangrijke leidraad in zijn werk is het ontwerpen van een gezond binnenmilieu, daarvoor ontving hij in 2008 de oeuvreprijs ‘Gezond Binnen’.
Nienke Binnendijk
Droomt van een volledig circulaire, fossielvrije economie en doet dat graag samen met bioneers als business developer. Nienke is verantwoordelijk voor partnerships en alle uiteenlopende projecten van Hacketons tot het bouwen van het eerste circulair gebouwde biolab in BlueCity.

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Van: 19:30 uur
Tot: 21:00 uur

Locatie

BlueCity
Maasboulevard 100
3063 NS
Rotterdam

Toegang

€10

Voertaal

Engels

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

BlueCity team samen met het team archi3o

Let op!

Dit evenement is al geweest.