20.06
TTour

Rondleiding Scholencomplex Landbouwbuurt

Wonen in een monumentaal schoolgebouw
Rondleiding Scholencomplex Landbouwbuurt

Van een versteend kil binnen gebied naar een groen woon hof voor de Landbouwbuurt.

Het scholencomplex in de landbouwbuurt van Vreewijk is in de Jaren ’20 door de gemeente gebouwd. Destijds was het waarschijnlijk de grootste school van Nederland. Het was door de gemeente architecten, Walther Dahlen, ontworpen als een voorziening van de wijk voor de verzorging van de kinderen. Zo waren er niet alleen schoollokalen, maar heeft het complex ook een eetzaal, overdekte buitenruimte, badhuis, twee gymzalen en een conciërge woning.

Nu staat het complex al een geruime tijd leeg en is de buurt achteruit gegaan. De ruimte om de school heen is gesloten en versteend geraakt. Het gebouw is door verschillende gebruikers aangepast en slecht onderhouden. De transformatie naar een woongebouw moet deze cyclus doorbreken.

Met de transformatie van het gebouw wordt de allure en trots hersteld en wordt de ruimte om het gebouw opnieuw ingericht om zo een prettige groene woonomgeving te maken voor de toekomstige bewoners en een kwalitatieve impuls te geven aan de buurt. Met de rondleiding willen we graag een kans bieden om het scholencomplex in de huidige staat te bezichtigen en de plannen voor de transformatie in te zien.

Deelnemen

Op zondag 20 juni vindt er om 12.00 uur en om 14.00 uur een rondleiding van 90 minuten plaats. Rondleiding door het gebouw en een presentatie van de transformatieplannen voor het scholencomplex in de Landbouwbuurt. Schrijf je hier in voor deze rondleiding. Laat duidelijk weten welk tijdslot je wenst te komen. Let op: je kunt tot uiterlijk donderdag 18.00 uur inschrijven.

Spreker
Bert van Breugel

Praktische info
Tijd

Maximaal 10 personen per rondleiding.

Locatie

Schoolplein Sikkelstraat
Sikkelstraat 3
3075 CL
Rotterdam

Organisator

Inbo bv

Toegang

Gratis

Voertaal

Nederlands

Mede mogelijk gemaakt door

Fullhouse

Delen

Voeg toe aan je agenda