don
24.06
OOnline

Rotterdam Late Night

Architectuurspecial
Rotterdam Late Night
Rotterdam Late Night presenteert in samenwerking met AIR een architectuurspecial vanuit het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand: de parkeergarage Kruisplein.

Hoofdgast is architect en beeldend kunstenaar Maarten Struijs. In 2020 was zijn kunstwerk Walvisstaarten wereldnieuws, nadat een doorgeschoten metrostel erop was terechtgekomen. Als architect bouwde hij een indrukwekkend ondergronds oeuvre op, waaronder metrostations Beurs en Rotterdam Centraal, maar ook de stadsparkeergarage Kruisplein.

Ook schuift architect en onderzoeker Arna Mačkić aan. Ze geldt als een van de belangrijkste nieuwe stemmen binnen de Nederlandse architectuur. Mačkić’s projecten hebben vaak betrekking op in- en uitsluitingsmechanismen, collectieve identiteit en het publiek domein. Ze wil architectuur gebruiken als een verbindende stem die de wonden van het verleden heelt zonder de littekens ervan weg te poetsen.

Presentator Ernest van der Kwast brengt een ode aan parkeergaragemedewerkers Ali Kasmi en Rene De Goede. Teun van den Ende geeft een minicollege over de verkoop van gemeentelijk vastgoed. Ook is er live muziek van Marije van Rijn.
De zaaltickets zijn uitverkocht, maar de talkshow kan ook worden bijgewoond middels een livestream. Tickets hiervoor kosten € 2,50.

Koop tickets
Ga naar facebook event

Praktische info
Tijd

Van: 21:30 uur
Tot: 22:45 uur

Organisator

Rotterdam Late Night

Toegang

€2,50

Voertaal

Nederlands

Mede mogelijk gemaakt door

AIR

Delen

Voeg toe aan je agenda