11.06 - 27.06
TTentoonstelling

Rotterdam op de tekentafel

Een pop-up tentoonstelling over Rotterdamse Architectuur
Rotterdam op de tekentafel

Midden in de winkelpassage van Rotterdam Centraal transformeert Cross Comix komende weken een leegstaand winkelpand naar een opvallende expositieruimte. Op vrijdag 11 juni opent naast Spoor 3 & 4 de pop-up tentoonstelling ‘Rotterdam op de tekentafel’ waarin de stad Rotterdam verbeeld wordt door tien tekenaars. De pop-up tentoonstelling is dagelijks te bezoeken tot en met 27 juni 2021. 

De tentoonstelling laat bezoekers op een originele manier naar de stad Rotterdam en haar iconische architectuur kijken en maken zo een cross-over tussen strip en architectuur. Vijftien (strip)tekenaars kregen van Cross Comix de opdracht om hun kijk op de Rotterdamse architectuur te verbeelden. Ze waren daarin geheel vrij in hun onderwerpkeuze: favoriete landmarks, straten of gebouwen, oude en/of nieuwe architectuur. Uit deze voorstellen selecteerde Cross Comix tien tekenaars om hun visie verder uit te werken. Het eindresultaat is te zien in ‘Rotterdam op de tekentafel’.

Tussen de tekeningen in de tentoonstelling zit werk van striptekenaar Henk Kuijpers die zijn ‘Franka’ over de Coolsingel laat huppelen, Karida Bochove die met stapels boeken de Centrale Bibliotheek verbeeldt en Marcel Ruijters die het vermaarde Ventilatiegebouw van de Maastunnel centraal zet. De andere tekenaars zijn Saman Dezai aka Kid Kura, ikRotterdam, Funs ‘Funzig’ Janssen, Egon de Regt, Sterre Richard aka Sterric, Jasper Rietman en Sebastiaan de Ruiter.

Dit najaar meer strips en architectuur verwacht

De tentoonstelling ‘Rotterdam op de tekentafel’ ligt in het verlengde van de Cross Comix uitgave ‘Rotterdam Stripstad, 100 jaar strips en Rotterdam’, dat dit najaar verschijnt. In dit grote koffietafelboek wordt de geschiedenis van Rotterdam door de ogen van een nieuwe generatie makers en bekende striptekenaars zoals Marten Toonder, Jan Kruis, Dick Bruynesteyn, Martin Lodewijk en Jean-Marc van Tol in beeld gebracht. Het boek maakt inzichtelijk hoe de stad Rotterdam en strips onlosmakelijk met elkaar verweven zijn. Voor de stripliefhebber wordt zo de geschiedenis en architectuur overzichtelijk in beeld gebracht, en voor de architectuurliefhebber wordt zo het beeldverhaal op de kaart gezet.

Ga naar website
Ga naar facebook event

Praktische info
Tijd

Van: 12:00 uur
Tot: 18:00 uur

Organisator

Cross Comix

Toegang

Gratis

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

Rotterdam Festivals, NS

Delen

Voeg toe aan je agenda