05.06 - 27.06
TTentoonstelling

Sneak preview MVRDVHNI The Living Archive of a Studio

Sneak preview MVRDVHNI The Living Archive of a Studio

Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand presenteren MVRDV en Het Nieuwe Instituut een preview van de tentoonstelling MVRDVHNI The Living Archive of a Studio. De tentoonstelling zal dit najaar te zien zijn in Het Nieuwe Instituut, het archief van architectenbureau MVRDV speelt hierin de hoofdrol.

Het Nieuwe Instituut toont het archief van MVRDV als een levende entiteit in de kantoorruimten en niet in de museumzalen. Als werkomgeving is het kantoor de plek waar ideeën en projecten vloeiend heen en weer bewegen tussen heden, verleden en toekomst.

Over MVRDVHNI The Living Archive of a Studio

In 2015 is Het Nieuwe Instituut, de nationale erfgoedinstelling voor architectuur, design en digitale cultuur, gestart met de verwerving van het archief van MVRDV. Het archief van MVRDV is meer dan het archief van een inmiddels iconisch architectenbureau. Het bureau is al sinds de oprichting in 1993 een goed voorbeeld van een multidisciplinaire en innovatieve werkwijze. Bovendien bestaat het archief grotendeels uit digitaal materiaal, wat het Nieuwe Instituut voor nieuwe uitdagingen stelt ten aanzien van het beheer en de ontsluiting van archieven, maar dat tevens mogelijkheden biedt voor een andere verhouding tot erfgoed.

MVRDVHNI nodigt uit om het archief te verkennen en met het materiaal aan de slag te gaan. De tentoonstelling brengt het archief tot leven door nieuwe verhalen aan de geschiedenis toe te voegen en door nieuwe instrumenten te ontwikkelen voor de ontsluiting van het materiaal.

Naast de tentoonstelling is er een inhoudelijk programma waarin de verschillende thema’s in het werk van MVRDV én de vraagstukken die rond het beheren van een (digitaal) archief spelen, worden uitgediept.

Bezoek de tentoonstelling gedurende de openingstijden van de Rotterdam Architectuur Maand.

 

Praktische info
Tijd

Geopend van donderdag t/m zondag
Openingstijden 12.00 uur - 17.00 uur
(Met uitzondering van externe programmering)

Locatie

Stadsgarage Kruisplein
Weena 50
3013 AL
Rotterdam

Organisator

Het Nieuwe Instituut

Toegang

Gratis

Voertaal

Nederlands, Engels

Mede mogelijk gemaakt door

MVRDV

Delen

Voeg toe aan je agenda