20.06 - 27.06
TTentoonstelling

Studioprojecten 2020 – 2021

Studioprojecten 2020 – 2021

Deze expositie toont een selectie posters van de studioprojecten uit studiejaar 2020-2021 die genomineerd zijn voor de Iktinosprijs.  De ontwerpstudio’s van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst vormen het hart van de opleidingen.

Studenten uit verschillende studiejaren werken gedurende een semester onder leiding van uit de praktijk afkomstige ontwerpers aan opgaven op alle schaalniveaus, van kleine paviljoens tot regionale opgaven. Elk jaar worden zo’n 25 tot 30 studio’s geprogrammeerd. De meest relevante studioprojecten dingen elk jaar mee naar de Iktinosprijs.

De Iktinosprijs is in 1969 ingesteld door architect Huig Maaskant, en bestaat uit een stipendium van € 2.000 dat wordt uitgereikt om de Academiestudent te prijzen die “… door kwaliteit en karakteristiek van het studieresultaat een (culturele) bijdrage heeft geleverd aan onderwijs, onderzoek en praktijk van de architectuur of stedenbouw”. Het ging Maaskant daarbij uitdrukkelijk om tussentijdse studieresultaten en niet om afstudeerprojecten.

Een deel van de Academiestudio’s is gekoppeld aan het meerjarige ontwerp- en onderzoeksprogramma ‘De Rotterdamse Klimaatopgave’. In deze studio’s verkennen de studenten, door middel van ontwerpend onderzoek, de principes, de schaal, de werking én de waardes van water-, energie-, natuur- en materiaalsystemen in onze leefomgeving in relatie tot hun sociale, economische, culturele én politieke componenten.

Bezoek de tentoonstelling

Je kunt de posterexpositie van selectie studioprojecten studiejaar 2020 – 2021 bezoeken gedurende de openingstijden van het RA Maand festivalhart. Deze is van donderdag t/m zondag tussen 12.00-17.00 uur geopend.

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00

Locatie

Stadsgarage Kruisplein
Weena 50
3013 AL
Rotterdam

Toegang

Gratis

Mede mogelijk gemaakt door

AIR

Delen

Voeg toe aan je agenda