woe
22.06
DDialoog

The Queer Salon #2

The Queer Salon #2

Dit evenement vindt plaats in het Engels.

The Queer Salon brengt een reeks publieksgesprekken, waarin met een ‘queer gaze’ wordt gekeken naar cultureel erfgoed en de bijbehorende institutionele praktijken van insluiting en uitsluiting. Een selectie van de nationale collectie voor architectuur en stedenbouw van Het Nieuwe Instituut vormt een ‘conversation piece’ voor een uitwisseling tussen ‘insiders’ en ‘outsiders’, de ‘kritische bezoekers’. Het oogmerk is om de bestaande vormen van institutionalisering en canonisering open te breken.

Verborgen geschiedenissen

De tweede editie van The Queer Salon gaat op zoek naar verborgen geschiedenissen van de diverse LGBTIQ+ gemeenschappen en personen. Waar vind je ze en hoe creëren de betrokkenen zelf een eigen geschiedenis en verhaal? Hoe krijgen deze verhalen een plek in de officiële instellingen? Wie gaat daar eigenlijk over? Moeten allerlei institutionele praktijken niet eerst veranderen voordat dit mogelijk wordt? En zo ja, hoe dan? Speciale gasten zijn onder meer Jessica van Gysel (Girls Like Us), en Charl Landvreugd (kunstenaar en curator). Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt wanneer de aanvullende sprekers ook bevestigd zijn.

Deze tweede editie van The Queer Salon valt samen met de Rotterdam Pride, met als motto ‘Dare To Be Proud’, en met de Rotterdam Architectuur Maand die in 2022 het thema Vista Rotterdam! heeft meegekregen.

Praktische informatie

Dit evenement vindt plaats in Het Nieuwe Instituut. Meld je bij aankomst binnen bij de balie van Het Nieuwe Instituut, haal je kaarten via onderstaande ticketlink.

Ga naar website

Praktische info
Tijd

14.00-17.00

Locatie

Festivalhart (Het Nieuwe Instituut)
Museumpark 25
3015 CB
Rotterdam

Livestream

Bekijken

Toegang

Standard€ 7.50 Students, CJP, Friends and Members of Het Nieuwe Instituut € 3.75

Voertaal

Engels

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

Smart Culture-programma van NWO

Let op!

Dit evenement is al geweest.