10.06 - 18.06
OOverig

The Rotterdam Dream

Amerikanisme in Rotterdam met Charlie Koolhaas
The Rotterdam Dream

De voertaal van dit evenement is Engels.

Independent School for the City presenteert: THE ROTTERDAM DREAM, een gloednieuwe research-by-photography studio die het amerikanisme in Rotterdam verkent met Charlie Koolhaas op 10, 11, 17 en 18 juni 2022. Tijdens deze research-by-fotografie studio neemt Charlie ons mee de stad in om het amerikanisme in Rotterdam te verkennen, wat het betekent en voor wie. Gewapend met een camera gaan we op zoek naar iconische plekken, verborgen juweeltjes of gewone scènes uit het dagelijks leven die Rotterdam onderscheiden van andere Nederlandse steden en tegelijkertijd verbinden met vele US-steden.

Amerikanisme in Rotterdam

“Rotterdam is de meest Amerikaanse stad van Nederland”, aldus kunstenaar, fotograaf en schrijver Charlie Koolhaas. Maar waar en hoe openbaart dit amerikanisme zich in Rotterdam? Vinden we het terug in onze glimmende torens en toeristische brochures, of in onze autogerichte stedenbouw en de autocruise cultuur in onze winkelstraten? Charlie zal de methodologieën achter haar fotografisch stedelijk onderzoek toelichten, en gebaseerd op haar manier van verhalen vertellen in haar publicaties, zal de workshop een boek redigeren en ontwerpen dat onze bevindingen rond de hypothese uitlegt.

Praktische info

Met Charlie Koolhaas, Michelle Provoost, Wouter Vanstiphout en Mike Emmerik. Kijk voor het volledige programma en meer informatie op onderstaande website, of bestel direct je ticket via de ticketlink.

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Locatie

Independent School for the City
Delftsestraat 33
3013 AE
Rotterdam

Toegang

€250

Voertaal

Engels

Rolstoeltoegankelijk

Let op!

Dit evenement is al geweest.