woe
16.06
OOverig

Uitreiking Rotterdam Architectuurprijs 2021

Uitreiking Rotterdam Architectuurprijs 2021

De Rotterdam Architectuurprijs (RAP) brengt jaarlijks de beste nieuwe gebouwen van de stad voor het voetlicht. Deze onafhankelijke prijs voor de stad Rotterdam is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, Architectuur Instituut Rotterdam. Jaarlijks worden de beste gebouwen bekroond met de RAP-juryprijs en de RAP-publieksprijs, bestemd voor de winnende teams van opdrachtgever, ontwerper en bouwer.

Vakjuryprijs

Elk jaar stelt de organisatie een deskundige jury samen. Diversiteit en een variatie aan relevante expertise zijn daarbij altijd het uitgangspunt. De vakjury van dit jaar bestaat uit voorzitter Oana Bogdan (architect en partner bij Bogdan & Van Broeck), Bert Dirrix (architect en partner bij DiederenDirrix), Femke Feenstra (architect en partner bij Gortemaker Algra Feenstra), Tobias Verhoeven (directeur Synchroon) en Nyasha Harper-Michon (architect en business developer bij RAU en columnist voor A.ZINE).

Deze jury buigt zich over alle inzendingen en maakt daaruit een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie in haar volle breedte laten zien, de juryselectie. Na een bezoek aan de geselecteerde projecten wijst de jury genomineerden en winnaar aan. In het juryrapport en op de website van de Rotterdam Architectuurprijs zet zij haar observaties en bevindingen uiteen.

Publieksprijs

Iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt, kan in de maand mei stemmen op gebouwen uit de juryselectie. Het project met de meeste stemmen ontvangt de RAP-publieksprijs uit handen van het stadsbestuur. Ook de beste stemmotivatie ontvangt een erkenning en de meest aansprekende inzenders worden uitgenodigd om de prijsuitreiking bij te wonen.

Prijsuitreiking

De feestelijke uitreiking van de Rotterdam Architectuur vakjuryprijs en publieksprijs vindt plaats tijdens de Rotterdam Architectuur Maand op woensdag 16 juni 2021.

 

Ga naar website
Ga naar facebook event
Ga naar linkedin event

Praktische info
Tijd

Van: 17:00 uur
Tot: 18:00 uur

Organisator

AIR

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Rotterdam

Delen

Voeg toe aan je agenda