don
09.06
FFilm

Open Air Cinema: Mondig Zuid

Paviljoen aan het Water en Off Screen vertonen René van Zundert's Mondig Zuid
Open Air Cinema: Mondig Zuid

Dit seizoen bundelen Paviljoen aan het Water en Off/Screen hun krachten voor een openluchtbioscoop waar we films vertonen van makers van Rotterdam Zuid.

De eerste in de reeks is Mondig Zuid (2022) van filmmaker René van Zundert. Hij volgt drie jongeren in Rotterdam-Zuid, die elk op hun eigen manier worstelen met opgroeien. De drie worden in de serie gevolgd in hun dagelijkse leven, en vertellen openlijk over hun twijfels, angsten en dromen. De liefdevolle camera toont hun kwetsbaarheid, maar vooral hun moed en vastberadenheid. Met een mooie bijrol voor het stadsdeel Rotterdam Zuid.

Over Mondig Zuid (2022)

Tamia is een mondig meisje met een sterke mening en de ambitie een spoken-word-kunstenaar te worden; redenen genoeg om flink gepest te worden: “Ze noemen me extra, onnodig, anders.”

Selena heeft een beugelbekkie, een zus op afstand en een vader die onhandig zijn liefde toont. Ze wil het liefst dingen doen met het hele gezin en dat het dan gewoon gezellig is. “Ze zijn allemaal niet opgevoed hier.”

Darlin, geboren op Curaçao en opgegroeid in de Dominicaanse Republiek, wil niets liever dan werken om zijn moeder, die kampt met een zwakke gezondheid, te onderhouden: “Ik wil mijn school afmaken en geen strafblad krijgen.” De drie worden in de serie gevolgd in hun dagelijkse leven, en vertellen openlijk over hun twijfels, angsten en dromen. De liefdevolle camera toont hun kwetsbaarheid, maar vooral hun moed en vastberadenheid.

Over Paviljoen aan het Water

Het Paviljoen aan het Water is een ontmoetingsplek aan de kade van de Maashaven in Charlois op Zuid. Vanaf hier heb je het mooiste uitzicht op de skyline van Rotterdam. Het paviljoen biedt een podium voor initiatieven uit de wijk op het gebied van eten, muziek, film en kunst. Hier wordt het vele talent uit Zuid getoond.

Ga naar website
Ga naar facebook event

Praktische info
Tijd

Van: 20:30 uur
Tot: 23:00 uur

Locatie

Paviljoen aan het Water
Brielselaan 157
3081AC
Rotterdam

Toegang

Gratis

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Let op!

Dit evenement is al geweest.