Ontdek Rotterdam

Rotterdam is een stad die je zelf moet ervaren. Er zijn veel mogelijkheden om de stad en haar architectuur beter te leren kennen. Ontdek Rotterdam met onderstaande tips!

Tours

Leer Rotterdam op een andere manier kennen tijdens een tour. Urban Guides is al ruim 20 jaar het architectonische excursiebureau van Rotterdam. De gidsen vertellen over de moderne geschiedenis van Rotterdam vanuit hun specifieke vakgebieden en persoonlijke fascinaties. Tijdens de RA Maand ’24 kun je bijvoorbeeld iedere zaterdag een tour boeken door Museumwoning de Kiefhoek. Neem hier een kijkje voor meer informatie.

De Rotterdam Tours organiseert inspirerende en professionele tours op maat. Altijd met extra’s als bezoek aan iconen & verborgen parels, lokale experts, watertaxi-ritten en roof top views. De gidsen behandelen thema’s rondom architectuur, gebiedsontwikkeling, wonen en veerkracht.

Uit in Rotterdam

Uitagenda Rotterdam is de culturele gids voor alle Rotterdammers. Met de meest complete culturele agenda van de stad, tips en achtergrondverhalen maken zij Rotterdammers enthousiast over het uitgebreide cultuuraanbod in eigen stad. Met betrouwbare en inspirerende informatie en verhalen wil Uitagenda Rotterdam het bezoeken van en deelnemen aan culturele activiteiten stimuleren. Van musea tot festivals en van tentoonstellingen tot theatervoorstellingen; kunst en cultuur is er voor jong en oud.

Voor meer informatie, de culturele agenda óf leuke achtergrondverhalen, zie de website van Uitagenda Rotterdam.

Dag én Nacht van de Architectuur

Tijdens de jaarlijkse Dag én Nacht van de Architectuur openen bijzondere gebouwen hun deuren en kun je op pad tijdens een van de vele tours en evenementen. Vanaf zonsopgang tot diep in de nacht staat de gebouwde omgeving in Rotterdam architectuurstad centraal: van wederopbouwklassieker tot modernistische hotellounge, van gloednieuwe hoogbouw tot rafelranden van de stad.

De Dag én Nacht van de Architectuur, georganiseerd door OMI, vindt dit jaar plaats op zaterdag 15 juni. Houd de website in de gaten voor het actuele programma.

Rotterdam Tourist Information

De cityhosts van Rotterdam Tourist Information staan voor je klaar om je van alles te vertellen over de stad. Ontdek de stad op eigen houtje met de Citymap Rotterdam. Rotterdam Tourist Information vind je in de hal van Rotterdam Centraal.

Overnachten

Op zoek naar de ultieme stedelijke ervaring? Overnacht dan in Rotterdam!

Rotterdam heeft een brede selectie aan hotels, B&B’s en appartementen. Slaap je in nhow, gelegen in een prachtige wolkenkrabber ontworpen door Rem Koolhaas? Of verblijf je in Roommate Bruno, een hip en stijlvol designhotel gelegen in een oud pakhuis op de Kop van Zuid? Voor een vleugje geschiedenis en nostalgie overnacht je in Hotel New York, gelegen in het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn.

Bekijk de pagina Overnachten van Rotterdam.info voor een actueel overzicht.