Ontdek Rotterdam

Rotterdam is een stad die je zelf moet ervaren. Er zijn veel mogelijkheden om de stad en haar architectuur beter te leren kennen. Ontdek Rotterdam met onderstaande tips!

Urban Guides

Urban Guides is al ruim 18 jaar het architectonische excursiebureau van Rotterdam. Wie met Urban Guides op pad gaat, ontdekt de stad vanuit een ander perspectief. De gidsen vertellen over de moderne geschiedenis van Rotterdam vanuit hun specifieke vakgebieden en persoonlijke fascinaties. De focus van de tours ligt op architectuur, stedenbouw, duurzaamheid en innovatie.

Contact

T: +31 10 433 22 31
E: info@urbanguides.nl
W: urbanguides.nl

De Rotterdam Tours

De Rotterdam Tours organiseert inspirerende en professionele tours op maat. Altijd met extra’s als bezoek aan iconen & verborgen parels, lokale experts, watertaxi-ritten en roof top views. Met deskundige gidsen zijn zij partner voor groepen die naar Rotterdam komen voor thema’s als architectuur, gebiedsontwikkeling, wonen en veerkracht. Maatwerk is standaard; op deze manier komt de veelzijdigheid van de stad tot haar recht en krijgt uw groep het beste programma.

Contact

E: info@derotterdamtours.nl
W: test.derotterdamtours.nl

Cultuur Campsite

Culture Campsite is een voormalig parkeerterrein omgetoverd tot een kleine groene oase. Slaap tussen geurige planten in minder dan tien minuten van het centrum van Rotterdam en op een steenworp afstand van de oude haven en de rivier de Maas.

Jaarlijks plaatsen zij enkele nieuwe objecten, herschikken ze het terrein, breiden uit en leggen ze meer en meer groen aan waardoor het een heuse stadsoase is geworden. Je kunt hier terecht voor een weekendje weg of een langere periode om de stad en de omgeving te ontdekken.

Contact

E: book@culturecampsite.com
W: culturecampsite.com/nl

Uit in Rotterdam

Uitagenda Rotterdam is de culturele gids voor alle Rotterdammers. Met de meest complete culturele agenda van de stad, tips en achtergrondverhalen maken zij Rotterdammers enthousiast over het uitgebreide cultuuraanbod in eigen stad. Met betrouwbare en inspirerende informatie en verhalen wil Uitagenda Rotterdam het bezoeken van en deelnemen aan culturele activiteiten stimuleren. Van musea tot festivals en van tentoonstellingen tot theatervoorstellingen; kunst en cultuur is er voor jong en oud.

Voor meer informatie, de culturele agenda óf leuke achtergrondverhalen, zie de website van Uitagenda Rotterdam.

Rotterdam Tourist information

De cityhosts van Rotterdam Tourist Information staan voor je klaar om je van alles te vertellen over de stad. Laat je inspireren, ontvang tips en bestel je tickets voor de leukste tours, musea en evenementen. Ook op eigen houtje valt hier een boel te ontdekken, download snel de Citymap Rotterdam 2022 voor de beste tips. Of kom naar de giftshop en maak kennis met het werk van Rotterdamse designers, pak een folder en ga op ontdekkingstocht in de Rotterdam Discovery. Midden in de Discovery staat een grote maquette van Rotterdam met de nieuwste bouwprojecten erop, waardoor je ook de toekomst van de stad kunt ontdekken.

Rotterdam Tourist Information vind je in de hal van Rotterdam Centraal en in de tuin van het historische Schielandshuis, Coolsingel 114. Meer info vind je op Rotterdam.info