Ontdek Rotterdam

Rotterdam is een stad die je zelf moet ervaren. Er zijn veel mogelijkheden om de stad en haar architectuur beter te leren kennen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Urban Guides

Urban Guides is al ruim 18 jaar het architectonische excursiebureau van Rotterdam. Wie met Urban Guides op pad gaat, ontdekt de stad vanuit een ander perspectief. De gidsen vertellen over de moderne geschiedenis van Rotterdam vanuit hun specifieke vakgebieden en persoonlijke fascinaties. De focus van de tours ligt op architectuur, stedenbouw, duurzaamheid en innovatie.

Contact

T: +31 10 433 22 31
E: info@urbanguides.nl
W: urbanguides.nl

De Rotterdam Tours

De Rotterdam Tours organiseert inspirerende en professionele tours op maat. Altijd met extra’s als bezoek aan iconen & verborgen parels, lokale experts, watertaxi-ritten en roof top views. Met deskundige gidsen zijn zij partners voor groepen die naar Rotterdam komen voor thema’s als architectuur, gebiedsontwikkeling, wonen en veerkracht. Maatwerk is standaard; op deze manier komt de veelzijdigheid van de stad tot haar recht en krijgt uw groep het beste programma.

Contact

E: info@derotterdamtours.nl
W: test.derotterdamtours.nl

Take a walk on the Southside

Voor de Rotterdam Architectuur Maand heeft Kraaijvanger Architects samen met AIR een podcastwandeling ontwikkeld over de gebiedsontwikkeling op Zuidplein. Aan de hand van de podcast en met een kaart in de hand, op te halen bij de infobalie in het festival hart van de RA Maand, loop je door het Hart van Zuid.

De wandeling is op eigen initiatief te bewandelen en een podcast die je luistert terwijl je wandelt door Hart van Zuid. Tijdens de wandeling hoor je de podcast ‘Take a walk on the South side’ waarin Eva van Breugel van AIR wandelt samen met verschillende architecten van Kraaijvanger Architects langs plekken waar zij om beurten iets vertellen over de ontwikkelingen die er op die plek plaats gaan vinden.

Lees meer over de opname

Cultuur Campsite

Culture Campsite is een voormalig parkeerterrein omgetoverd tot een kleine groene oase. Slaap tussen geurige planten in minder dan tien minuten van het centrum van Rotterdam en op een steenworp afstand van de oude haven en de rivier de Maas.

Jaarlijks plaatsen zij enkele nieuwe objecten, herschikken ze het terrein, breiden uit en leggen ze meer en meer groen aan waardoor het een heuse stadsoase is geworden. Je kunt hier terecht voor een weekendje weg of een langere periode om de stad en de omgeving te ontdekken. Zelfs in lockdown zijn daar genoeg mogelijkheden voor.

Contact

E: book@culturecampsite.com
W: culturecampsite.com/nl

Uit in Rotterdam

Uitagenda Rotterdam is de culturele gids voor alle Rotterdammers. Met de meest complete culturele agenda van de stad, tips en achtergrondverhalen maken zij Rotterdammers enthousiast over het uitgebreide cultuuraanbod in eigen stad. Met betrouwbare en inspirerende informatie en verhalen wil Uitagenda Rotterdam het bezoeken van en deelnemen aan culturele activiteiten stimuleren. Van musea tot festivals en van tentoonstellingen tot theatervoorstellingen; kunst en cultuur is er voor jong en oud.

Voor meer informatie, de culturele agenda óf leuke achtergrondverhalen, zie de website van Uitagenda Rotterdam.

Rotterdam Tourist information

De cityhosts van Rotterdam Tourist Information staan voor je klaar om je van alles te vertellen over de stad. Laat je inspireren, ontvang advies op maat en bestel je tickets voor de leukste tours, musea en evenementen. Ook op eigen houtje valt hier een boel te ontdekken. Maak kennis met het werk van Rotterdamse designers in de giftshop, pak een folder vol toffe tips of ga op ontdekkingstocht in de Rotterdam Discovery. Midden in de Discovery staat een grote maquette van Rotterdam met de nieuwste bouwprojecten erop, waardoor je ook de toekomst van de stad kunt ontdekken.

Rotterdam Tourist Information vind je in de hal van Rotterdam Centraal en in de tuin van het historische Schielandshuis, Coolsingel 114. Meer info en actuele openingstijden vind je op Rotterdam.info