Over RA Maand

Samen met de ontwerpsector, het onderwijs en vele cultuurpartners wordt in juni de innovatiekracht en kwaliteit van architectuur gevierd. Kom meer te weten over hoe een prettige leefomgeving wordt ontworpen en welke invloed dat heeft op jouw dagelijkse leven. Rotterdam vormt het centrale festivalhart voor ontmoetingen tussen publiek, studenten en professionals. Bezoek de festivals, lezingen, tours, tentoonstellingen en nog veel meer om het te hebben over architectuur.

De RA Maand startte in 2016 met het samenbrengen en communiceren van een collectieve festivalkalender. Na drie succesvolle maar relatief bescheiden edities is het concept in 2019 naar een hoger plan getild met een centraal festivalhart in het postkantoor aan de Coolsingel, ruim 50 activiteiten, 70.000 bezoekers en een explosieve groei in het online bereik.

Vanaf 2021 wordt de ambitie voortgezet om de RA Maand te ontwikkelen tot een festival van landelijke, en op termijn internationale betekenis.

De RA Maand is een initiatief van AIR, Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners.

RA Maand ’22

Vista Rotterdam! is het thema van de zesde editie van de Rotterdam Architectuur Maand. Wat zijn de vergezichten? Waar moeten we onze blik op richten? We kijken naar de rol van het ontwerp en de ontwerper in de huidige ruimtelijke opgaven in onze leefomgeving. Tijdens de RA Maand ’22 zoomen we in op deze opgaven met ontwerpers, architecten, stadmakers, vernieuwers en bezoekers. Wat is de invloed van architectuur op jouw dagelijks leven? Wanneer voel je je thuis? Reflecteert het overweldigend panorama vanaf Het Podium ons thuis, of speelt dit zich af op de grond, op ooghoogte? Kijk met andere ogen naar de stad en laat je verrassen door nieuwe perspectieven.

Het Podium is een initiatief van Het Nieuwe Instituut en is ontworpen door MVRDV.