Organisatie

Mecanoo

Mecanoo is in de afgelopen 35 jaar uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd architectenbureau met een unieke portfolio van projecten in onder meer Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Taiwan, Chili, Spanje, Noorwegen en China.

Mecanoo richt zich op complexe, multifunctionele projecten en geïntegreerde stedelijke ontwikkelingen die architectuur, stedelijke planning, landschapsarchitectuur en interieurontwerp combineren. Het werk van Mecanoo omvat alle typologieën en schaalniveaus, waaronder zorg. woningen, hotels, kantoren, retail, leisure en gemengd gebruik, evenals onderwijs- en onderzoeksgebouwen, laboratoria, bibliotheken, theaters, conferentiezalen, musea, transformatie, landschap, masterplanning en mobiliteit. Mecanoo ziet deze diversiteit als haar kracht om multifunctionele gebouwen te realiseren die sensitief zijn ingepast in de context.

Mecanoo is officieel opgericht in 1984 en wordt geleid door founding partner en creatief directeur Francine Houben, ontwerp- en research directeur / partner Dick van Gameren. Het hoofdkantoor van Mecanoo is gevestigd aan één van de oudste grachten in stad Delft (NL) met daarnaast projectkantoren in New York en Kaohsiung (Taiwan).

Onze architecten, interieurontwerpers, landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en bouwkundige ingenieurs integreren technische expertise met een pragmatische, humane benadering van ontwerpen. Dankzij onze integrale ontwerphouding vindt er vanaf het begin een kruisbestuiving plaats tussen esthetiek, duurzaamheid en engineering.

Praktische info
Website

mecanoo.nl/

Geplande evenementen van Mecanoo

juni 2023