Organisatie

URBANISTAS Rotterdam

Wij zijn een Rotterdams netwerk en platform voor alle vrouwen die aan de stad werken. Wij geloven in het samenbrengen van vrouwen om hun doelen te bereiken en hun werk te vieren.

Opgericht in Londen, zijn er nu Urbanistas chapters in steden over de hele wereld, van New York tot Sydney. Het chapter Urbanistas Rotterdam is gestart in 2018 en is sindsdien blijven groeien!

Het Urbanistas netwerk legt de nadruk op samenwerking en actie. Ondanks dat er een overvloed is aan geweldige vrouwen die geweldige dingen doen in onze steden, geloven wij dat de ervaringen en stemmen van vrouwen in steden nog steeds ondervertegenwoordigd zijn – als leiders, als innovators en als rolmodellen. Wij willen daar verandering in brengen door het leiderschap en de capaciteit van vrouwen om hun eigen projecten op te starten te vergroten en hen in staat te stellen hun ideeën te realiseren en steden beter te maken voor iedereen.

We doen dit voornamelijk door het organiseren van evenementen: socials (een kans om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen, vrienden te maken en betrokken te raken bij dingen), exposities (een kans om je idee of project ‘tentoon te stellen’ en deelname, hulp en ideeën van je mede Urbanistas uit te nodigen), excursies (het vieren van het werk van vrouwen die onze stad maken), workshops, bioscoopuitstapjes…noem maar op! We staan altijd open voor nieuwe ideeën uit de gemeenschap.

Je hoeft niet in de gebouwde omgeving te werken om een Urbanista te zijn – je hoeft alleen maar van steden te houden! Urbanista’s hebben uiteenlopende achtergronden, beroepsniveaus en disciplines. We zijn onder andere plaatsmakers, geografen, sociaal ondernemers, onderzoekers, architecten, beleidsmakers, kunstenaars, urbanisten, community builders, economen, landschapsarchitecten, filmmakers en schrijvers.

Geïnteresseerd? Kom naar onze evenementen!

 

Praktische info
Geplande evenementen van URBANISTAS Rotterdam

juni 2024

juni 2022