Organisatie

V8 Architects

Architectuur is een goed verhaal

Trots dat je er werkt, woont, sport, speelt of shopt. Een plek met karakter door bijzondere ruimtes, efficiënte indelingen, prachtige gevels en uitstekende energieprestaties. Trots dat je het hebt ontwikkeld, gebouwd of ontworpen. Dat is ons doel en daarom maken wij gebouwen.

V8 Architects is een full-service architectenbureau dat in 2011 is opgericht door Rudolph Eilander en Michiel Raaphorst. Het bureau staat bekend om zijn vindingrijke en karaktervolle oplossingen voor complexe, meestal binnenstedelijke projecten. Oplossingen die het verhaal van de omgeving vertellen en gedreven worden door een inspirerende samenwerking.

Projecten van het bureau zijn onder meer de 150 meter hoge Cooltoren aan de Baan, woningbouw Nieuw-Kralingen, appartementen Hulstkamphuis op het Noordereiland, renovatie en uitbreiding van het KPN hoofdkantoor op de Wilhelminapier en de renovatie van een historisch bankgebouw aan de Blaak – Blaak house. Onlangs werd PI59 opgeleverd. Een transformatie van een voormalig schoolgebouw op de Amsterdamse Zuidas naar kantoorgebouw voor Philips. Binnenkort wordt gestart met de transformatie en optopping van een voormalig kantoorpand aan de Westblaak waar 98 appartementen worden gerealiseerd.

Praktische info
Website

v8architects.nl

Geplande evenementen van V8 Architects

juni 2024