din
24.05.2022
DDialoog, Lezing

Time to Talk – Architectuur in Nederland

Lancering Jaarboek 2021 / 2022
Time to Talk – Architectuur in Nederland

Dinsdagavond 24 mei presenteert nai010 uitgevers in samenwerking met AIR: Time to Talk – dé lancering van Architectuur in Nederland Jaarboek 2021 / 2022 in Het Nieuwe Instituut, het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand ’22.

Architectuur in Nederland peilt elk jaar, nu al 35 jaar, de staat van de architectuur in ons land. Naast het bekende overzicht van de opmerkelijkste en meest toonaangevende gebouwen in Nederland signaleert de redactie, bestaande uit Teun van den EndeUri Gilad en Arna Mačkić , trends, thema’s en ontwikkelingen in de architectuur.

Koerswijziging

In deze 35ste editie van het jaarboek signaleert de redactie dat er zich een koerswijziging in de architectuurpraktijk aftekent en besloot om daarover met ontwerpers in gesprek te gaan. Ze vroeg vakgenoten hun licht te werpen op uiteenlopende onderwerpen die uit de vele ingezonden projecten naar voren kwamen. Zoals de autonomie van de ontwerper, die onder druk is komen te staan door de huidige nadruk op financiële haalbaarheid, of de noodzaak om maatschappelijke en ecologische uitdagingen het hoofd te bieden.

Onder het overkoepelende thema Time to Talk gaan de redactieleden onder leiding van Saskia van Stein het gesprek aan met Floris AlkemadeNinke HappelAfaina de JongKarin LaglasMarjolein van EigDo Janne Vermeulen en anderen en komen de geselecteerde projecten voorbij.

Praktische info

Dit evenement vindt plaats in het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand ’22, Het Nieuwe Instituut. Reserveer je gratis tickets via de ticketlink en meld je bij aankomst bij de RA Maand informatiebalie. Bezoekers aan een architectuurprogramma hebben aansluitend toegang tot Het Podium, een los tijdslot reserveren hiervoor is niet nodig.

Ga naar website
Ga naar Instagram pagina

Praktische info
Tijd

Inloop vanaf 19:30

Locatie

Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB
Rotterdam

Toegang

Gratis

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

AIR, Gemeente Rotterdam

Let op!

Dit evenement is al geweest.