din
21.06
DDialoog, Lezing, Overig

Boeklancering: Portraits – KAAN Architecten

Boeklancering: Portraits – KAAN Architecten

Dit evenement vindt plaats in het Engels.

Op 21 juni presenteert KAAN Architecten hun eerste monografie: Portraits, recentelijk gepubliceerd door Park Books.

Portraits is de eerste wezenlijke publicatie die een uniek perspectief biedt op vijftien belangrijke werken van het bureau tot nu toe. De geselecteerde projecten worden geportretteerd als verschillende karakters met specifieke gezichten, die desalniettemin tot dezelfde familie behoren en gelijke kenmerken delen, vandaar de titel van het boek “portretten”.

Over het boek

Het boek bekijkt de verschillende werken door meerdere lenzen. Enerzijds wordt het narratief van het project opgehaald en uiteengezet, waarbij de focus ligt op enkele stukken van een complexe puzzel: een fragment van een afbeelding, een citaat van een artikel, een detail. Anderzijds wordt simpelweg een spiegel voorgehouden, waarbij de projecten worden getoond zoals ze zijn – zonder toegevoegde interpretatie.

Behalve dat het een projectoverzicht is, is Portraits de conclusie van een onderzoeksproces dat erop gericht is een complexe familiegeschiedenis te interpreteren, die de 15 projecten niet als op zichzelf staande entiteiten, maar als de eenheden van een gedeelde visie onthult.

KAAN Architecten nodigt u uit zich aan te sluiten bij de viering van deze belangrijke mijlpaal op dinsdag avond, 21 juni, voor een feestelijke ceremonie met een korte introductie door de auteurs en redactie. Het boek zal ook te koop zijn tijdens dit evenement, met dank aan NAI Booksellers.

Praktische informatie

De lancering zal plaatsvinden bij Baanhof, een bijzondere en eigenzinnige locatie in het oude elektriciteitsgebouw ‘Onderstation Baan’ uit 1949 in hartje Rotterdam. Toegang is gratis bij registratie via de ticket link. Plaatsen zijn beperkt.

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Van: 18:30 uur
Tot: 21:00 uur

Locatie

Baanhof
Baan 159
3011 CA
Rotterdam

Organisator

KAAN Architecten

Toegang

Gratis

Voertaal

Engels

Mede mogelijk gemaakt door

Baanhof, NAi Boekverkopers, Park Books

Let op!

Dit evenement is al geweest.