don
02.06
LLezing

Boeklancering: Strange Objects met Winka Dubbeldam

Boeklancering: Strange Objects met Winka Dubbeldam

Dit evenement vindt plaats in het Engels.

Strange Objects, New Solids and Massive Things verkent het werk van Archi-Tectonics, het bekroonde architectenbureau dat in 1994 in New York werd opgericht door Winka Dubbeldam. De oprichter van Archi-Tectonics, Winka Dubbeldam, geeft een presentatie over het boek, gevolgd door een gesprek met Aric Chen, algemeen en artistiek directeur van Het Nieuwe Instituut.

Over het boek

Het boek verkent het werk van het bureau in het licht van een paradigmaverschuiving in het hedendaagse ontwerp, mogelijk gemaakt door de vooruitgang in technologie en conceptualisering van het ontwerp. Het boek onderzoekt het architectonische object en het proces van het ontstaan en de productie ervan en laat in detail zien hoe de unieke ontwerpmethodologie van het bureau van onderzoek, optimalisatie, prototyping en constructie-innovatie leidt tot originele, karakteristieke ontwerpen. In plaats van een traditionele monografie is het boek, als handleiding, zelf opgevat als een Vreemd Voorwerp dat de niet-standaard manier weerspiegelt waarop de projecten van het bureau tot stand komen. Het boek is ontworpen door WSDIA en bevat essays van Winka Dubbeldam, Manuel Delanda en Jonathan Jackson.

Praktische info

Dit evenement vindt plaats op roze Podium op het dak van Het Nieuwe Instituut, in het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand ’22. Reserveer je gratis tickets via de ticketlink hieronder en meld je bij aankomst bij de roze RA Maand informatiebalie bij de hoofdingang van Het Nieuwe Instituut. Bezoekers aan een architectuurprogramma hebben automatisch toegang tot Het Podium. Een apart tijdslot reserveren hiervoor is niet nodig, een ticket voor het programma wel.

 

Spreker
Winka Dubbeldam
Winka Dubbeldam (geboren in 1966) is een Nederlands-Amerikaanse architect en academici. Na haar opleiding architectonisch ontwerpen aan Columbia University richtte zij in 1994 haar eigen bureau, Archi-Tectonics (met 15 medewerkers), op in New York City. Haar gebruik van een combinatie van duurzame materialen, innovatieve en inventieve bouwmethoden met toepassing van digitale technieken heeft haar veel lof toegezwaaid voor haar architectuurprojecten. Ze heeft een reputatie opgebouwd als een leidende figuur in moderne architectonische ontwerpen, wat haar ook "een nieuwsmaker in de vastgoedsector" heeft gemaakt. Zij was professor in de praktijk aan de universiteit van Pennsylvania. Haar debuut in het ontwerpen van gebouwen was een woonhuis dat tentoongesteld werd in het Museum of Modern Art (MoMA), en het tijdschrift Esquire noemde haar "Best and Brightest" in 2004. Haar ontwerpen zijn ook tentoongesteld in de Biënnale van Venetië.

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Van: 17:30 uur
Tot: 19:00 uur

Locatie

Festivalhart (Het Nieuwe Instituut)
Museumpark 25
3015 CB
Rotterdam

Toegang

Gratis

Voertaal

Engels

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

Actar Uitgeverij
Archi-Tectonics
Het Nieuwe Instituut

Let op!

Dit evenement is al geweest.