don
02.06.2022
DDialoog, Lezing

Bouwen aan succes voor wooncoöperaties in Nederland

Expertmeeting coöperatieve condities
Bouwen aan succes voor wooncoöperaties in Nederland

Op 20 januari was in het Keilepand de lancering van het het boek ‘Operatie Wooncoöperatie, uit de wooncrisis door gemeenschappelijk bezit’, waar ook Hugo de Jonge het boek in ontvangst nam. Bij die gelegenheid noemde hij volkshuisvesting ‘gemeenschappen bouwen’, en onderschreef het belang van wooncoöperaties als één van de uitwegen uit de huidige wooncrisis. 6 oktober is in het Keilepand het internationale symposium ‘Cooperative Conditions, learning from Zurich, Munich and Vienna’.

Tussen beide momenten wordt op 2 juni een ‘werktafel’ neergezet: een moment om met de Nederlandse voorlopers de balans op te maken en te spreken over kansen en knelpunten voor de coöperatieve bouwstroom. Wat willen we leren van de experts uit Zurich, München en Wenen? En wat willen we meegeven aan onze eigen stadsbestuurders, corporaties, financiers én onze minister van Volkshuisvesting?

Programma

14:00 Ontvangst
14:15 Introductie Arie Lengkeek: coöperatieve condities
14:30 Introduction lecture dr. Anne Kockelkorn
15:15 Presentatie initiatieven en projecten. Met De Nieuwe Meent, 33 Bovengronds, Overhoop, Boschgaard en reflecties door expertpanel Aart Cooiman, Darinka Czischke, Els Lelarge, Bernard Smits en Trevor James
16:45 Afsluiting en borrel met feestelijke opening van de expositie ’ontwerpen voor coöperatief wonen’ (HCVA, Marius Schwartz, Keilecollectief, Operatie Wooncoöperatie)

Kijk hier voor het volledige programma

Praktische info

Deze bijeenkomst is opgezet als een kleinschalige expertmeeting. Wil je deelnemen, dan kan dat door een mail met je aanmelding te versturen aan e.vanbreugel@airrotterdam.eu

Programmering en organisatieArie Lengkeek / Operatie Wooncoöperatie. Deze bijeenkomst is een samenwerking van AIR, Keilecollectief en Trancity x Valiz.

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Van: 14:00 uur
Tot: 18:00 uur

Locatie

Keilepand M4H
Keilestraat 9F
3029 BP
Rotterdam

Organisator

KeileCollectief

Toegang

Gratis

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

AIR, Trancity x Valiz

Let op!

Dit evenement is al geweest.