21.06 - 30.06
TTentoonstelling, Tour

Digitale app: Rotterdam is een nieuw museum rijker

Digitale app: Rotterdam is een nieuw museum rijker

Met deze nieuwe route uit de app ‘Rotterdam Routes’ leidt Ernest van der Kwast je langs een aantal heel bijzondere galerieën, ontwerpstudios, kunstwerken in de openbare ruimte en de stadse schoonheid van Rotterdam. Met koffie onderweg! De hele stad is eigenlijk één grote tentoonstelling! Download de app om dit te beleven.

After Boijmans

Zeven jaar zonder toonaangevend museum in Rotterdam? Dat kan niet waar zijn! Vlak na de sluiting van Boijmans ontstond het allereerste idee voor een alternatief. In een gesprek tussen Maurice Nio (architect en galeriehouder) en Wibo van Gennip (van stichting Rust in de Reuring – in de reuring van alledag momenten van rust en bezinning creëren) ontstond het idee: niet in een duur gebouw maar gewoon door een route te bedenken langs reeds bestaande points of interest.   

De route – Galeries, Kunst en Stadse Schoonheid

Uiteindelijk heeft dit geleid tot de route ‘Galeries, Kunst en Stadse Schoonheid’, die onderdeel is van de app ‘Rotterdam Routes’. Digitale tourguide Ernest van der Kwast neemt je mee langs een aantal bijzondere Galeries, ontwerp-studios, Kunstwerken in de openbare ruimte, 2 gedichten van stadsdichters … en de Stadse Schoonheid van Rotterdam. Ook is er onderweg alle ruimte voor koffie! Bekijk het intro-filmpje.

Download de app

Als deelnemer bepaal je zelf het moment, het startpunt en lengte van de route, want de route is geheel digitaal.

Zie de hele stad als één continue tentoonstelling! Download hier de app.

 

De route – Galeries, Kunst en Stadse Schoonheid

Praktische info
Tijd

Van: 09:00 uur

Organisator

Rust in de reuring

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

Initiatiefnemer: Wibo van Gennip
Mede-inspirator: Maurice Nio

Delen

Voeg toe aan je agenda