zat
26.06
TTour

RAP Tour: Expeditie Erasmus Campus

UrbanGuides x RAP
RAP Tour: Expeditie Erasmus Campus

Ga deze zomer met UrbanGuides mee op expeditie naar de meest verrassende buurten van Rotterdam. Gedurende de Rotterdam Architectuur Maand bezoeken we verschillende wijken met gebouwen die zo bijzonder zijn, dat ze in de afgelopen tien jaar inzending, nominatie of zelfs winnaar van de Rotterdam Architectuurprijs zijn geweest.

Op 26 juni nemen we je in een 2,5 uur durend programma mee door de architectuur van de Erasmus Universiteit. Daar is in het afgelopen decennium een bijna volledig nieuwe, bruisende campus uit de grond getrokken. De beroemde ‘brutalistische blokken’ van weleer zijn daarbij flink onder handen genomen, er zijn nieuwe gebouwen gerealiseerd en er is een heel nieuw campusterrein aangelegd, met nieuwe bestratingen, speelse niveauverschillen, verse aanplanting en een heel andere invulling qua faciliteiten. Na deze grootschalige transformatie is het nu echt wat een goede campus hoort te zijn: van wonen tot onderwijs volgen,  van boodschappen doen tot uit eten gaan, van ontspannen tot sporten: alles doe je gemakkelijk op één fijne plek.

Start tour

De tour start bij de tramhalte aan de Burgemeester Oudlaan. Onderweg bezoeken we onder meer de door Defesche van den Putte architecten prachtig getransformeerde Universiteitsbibliotheek en de nieuwe Rotterdam Business School van Paul de Ruiter Architects. De tour eindig met een drankje bij de Starbucks ‘on campus’.

Bestel je tickets

Haal hier je tickets voor deze tour!

Beeld: Rotterdam Architectuurprijs

Ga naar website
Koop tickets
Ga naar facebook event

Praktische info
Tijd

Van: 13:30 uur
Tot: 16:00 uur

Organisator

UrbanGuides

Toegang

€ 8,50, inclusief drankje

Voertaal

Nederlands

Delen

Voeg toe aan je agenda