27.06
TTour

RAP Tour: Expeditie Meeuwplaat Hoogvliet

UrbanGuides x RAP
RAP Tour: Expeditie Meeuwplaat Hoogvliet

Ga deze zomer met UrbanGuides mee op expeditie naar de meest verrassende buurten van Rotterdam. Gedurende de Architectuurmaand bezoeken we verschillende wijken met gebouwen die zo bijzonder zijn, dat ze in de afgelopen tien jaar inzending, nominatie of zelfs winnaar van de Rotterdam Architectuurprijs zijn geweest.

Op zondag 27 juni kan je mee op een 2,5 uur durende excursie door de buurt Meeuwenplaat in Hoogvliet, een stadsdeel van groot-Rotterdam, waar zich een relatief groot aantal inzendingen voor de Rotterdam Architectuurprijs bevinden.

Samen met een gids ga je op verkenning door de woonwijk, waar je een inkijkje krijgt in de roerige en opvallende de geschiedenis van deze naoorlogse stadsuitbreiding. Denk aan de verloedering die in de buurt in de jaren tachtig plaagde en de manifestatie WIMBY! Hoogvliet die aan het begin van de 21ste eeuw volgde om wijk weer uit het slop te trekken. Welcome in my Backyard, zo heette zowel de manifestatie als de organisatie erachter, die bestond uit een commissie van belangenorganisaties, woningbouwcorporaties, bewoners en een brainstormteam van architecten en filosofen. De woningbouwprojecten die uit dit project voortkwamen, stuk voor stuk met de nadruk op experimenteel wonen, zijn nog altijd de moeite waard om te bezoeken, evenals de jongste architectuurtoevoegingen aan de buurt.

Bestel je tickets

Haal hier je tickets voor deze tour. De tour begint bij metrohalte Zalmplaat (aan de kant van de campus) en eindigt met een drankje bij Partycentrum Flamingo.

Ga naar website
Koop tickets
Ga naar facebook event

Praktische info
Tijd

Van: 13:30 uur
Tot: 16:00 uur

Organisator

UrbanGuides

Toegang

€ 8,50, inclusief drankje

Voertaal

Nederlands

Delen

Voeg toe aan je agenda