zat
12.06
TTour

RAP Tour: Expeditie Nieuw-Crooswijk

UrbanGuides x RAP
RAP Tour: Expeditie Nieuw-Crooswijk

Ga deze zomer mee op expeditie in eigen stad! UrbanGuides laat je kennismaken met de buurten en gebouwen die om verschillende redenen zo bijzonder zijn, dat ze ooit een inzending, nominatie of zelfs winnaar van de Rotterdam Architectuurprijs zijn geweest.

Op 12 juni gaan we op pad door het Rotterdamse stadsdeel Nieuw-Crooswijk. Onder leiding van een gids maak je een 2,5 uur durende wandeling door de nieuwbouwwijk, die met z’n opvallende stedenbouwkundig ontwerp van West8 op een geheel eigen wijze onderdeel uitmaakt van de oude volksbuurt Crooswijk.

Aan de hand van Corona-proof bezoeken en ontmoetingen werp je een blik op de transformatie van de buurt, waar sociale woningbouw plaats heeft gemaakt voor markante woonblokken en bijzondere binnentuinen. Daarnaast is er ook veel aandacht voor de oude structuren van de wijk. Al met al wordt het een verkenning waarbij je de beide kanten van Crooswijk leert kennen! Het startpunt is de Speeltuin Vereniging Crooswijk en we eindigen de expeditie met een drankje op het terras van buurtcafé Eden.

Bestel je tickets

Haal hier je tickets voor deze tour.

Beeld: Walter Herfst, Jeroen Musch voor West8 Architecten

Ga naar website
Koop tickets
Ga naar facebook event

Praktische info
Tijd

Van: 13:30 uur
Tot: 16:00 uur

Organisator

UrbanGuides

Toegang

€ 8,50, inclusief drankje

Voertaal

Nederlands

Mede mogelijk gemaakt door

UrbanGuides en de Rotterdam Architectuurprijs

Delen

Voeg toe aan je agenda