zat
26.06
TTour

RAP Tour: Experiment Ecowijk Leonidas

UrbanGuides x RAP
RAP Tour: Experiment Ecowijk Leonidas

Ga deze zomer met UrbanGuides mee op zoek naar de mooiste experimenten uit de recente Rotterdamse stadsontwikkeling. Gedurende de Rotterdam Architectuur Maand bezoeken we verschillende initiatieven die zo bijzonder zijn dat ze in de afgelopen tien jaar inzending, nominatie of zelfs winnaar van de Rotterdam Architectuurprijs zijn geweest.

Op zaterdag 26 juni gaan we onder leiding van een architectuurgids naar een experiment pur sang: de unieke Ecowijk Leonidas. De grond waarop dit buurtje staat was Gemeente Rotterdam vrijgegeven voor bouw naar eigen ontwerp, maar wel met inachtneming van bepaalde ecologische werkwijzen. Dat zorgde ervoor dat een kleine community daar hun eigen duurzame droomhuis heeft kunnen realiseren. In de excursie gaan we langs bij bewoners die van meet af aan betrokken zijn geweest bij het ontwerp en bouwproces van deze wijk. Een bijzondere ontmoeting met mensen met een hart voor zelfbouw!

Start tour

De tour start bij de Vereniging Kralinger Zwembad, de bijzondere naastgelegen zwemclub van het oude, elitaire Kralingen.

Bestel je tickets

Haal hier je tickets voor deze tour.

Beeld: Ossip van Duivenbode

Ga naar website
Koop tickets
Ga naar facebook event

Praktische info
Tijd

Van: 11:00 uur
Tot: 12:00 uur

Organisator

UrbanGuides

Toegang

€ 5,-

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Delen

Voeg toe aan je agenda