09.06 - 11.07
TTentoonstelling

DOWN TO EARTH: RECLAIMING THE COMMONS

DOWN TO EARTH: RECLAIMING THE COMMONS

De tentoonstelling Reclaiming the Commons staat op de schouders van Energie, van wie?, de tentoonstelling die afgelopen december vanwege de beperkende maatregelen maar door weinig mensen bezocht kon worden en vanwege de lockdown al na drie weken moest sluiten.

Energie, van wie? focuste op de energietransitie op wijkniveau, op de energiewijk als energieke wijk. In Reclaiming the Commons maken de curatoren, George Brugmans en Thijs van Spaandonk, een volgende stap. Dit keer vertrekken ze vanuit de vaststelling dat energie ooit onderdeel was van de commons: dat wat van ons samen is en waar we samen zorg voor dragen. En dat dat opnieuw zou kunnen: zon, wind en waterstof zijn van iedereen, de transitie naar duurzame energie zou van ons allemaal moeten zijn.

Hoe vinden we dan de commons opnieuw uit voor de eenentwintigste eeuw? Dat vereist ingrijpende transities, niet alleen van technologische maar ook van sociaalmaatschappelijke aard. Waarmee de belangrijkste vraag is van wie de transitie nu eigenlijk is. Van bedrijven? Van overheden? Of van ons allemaal, dus ook van mensen, van gemeenschappen, van de civil society? De energietransitie is de olifant in de kamer van de politiek. Veel mensen voelen zich buitenspel staan en er is steeds minder tegenmacht. Daarom zeggen Brugmans en Van Spaandonk: geen energietransitie zonder sociaal-maatschappelijke transitie. En daarom gaat de IABR aan de slag met tien bewonersinitiatieven in de wijk Bospolder-Tussendijken: Reclaim the commons!

DOWN TO EARTH: RECLAIMING THE COMMONS

Geopend van 9 juni t/m 11 juli 2021, tussen 11.00 en 17.00 uur (maandag gesloten) in de Keilezaal, in het Merwe-Vierhavensgebied in Rotterdam. Voor een bezoek aan de tentoonstelling is reserveren verplicht, de kosten hiervoor bedragen 3 euro. Reserveer je tijdslot via tickets.iabr.nl.

Ga naar website
Koop tickets

Praktische info
Tijd

Geopend van dinsdag t/m zondag, van 11.00 - 17.00 uur.

Locatie

Keilezaal
Keilestraat 9f
3029 BP Rotterdam
Rotterdam

Toegang

3,-

Voertaal

Nederlands, Engels

Delen

Voeg toe aan je agenda