woe
30.06
DDialoog, Lezing

IABR x WATERSCHOOLM4H+ x AANKEILEN! = BIOBASED

IABR x WATERSCHOOLM4H+ x AANKEILEN! = BIOBASED

In deze speciale editie presenteren de IABR en Studio Makkink & Bey in samenwerking met het KeileCollectief een nieuwe editie van AANKEILEN! een serie van lezing en debat. Het overkoepelende thema van deze serie is BIOBASED! In het kader van IABR–DOWN TO EARTH: WATERSCHOOL M4H+ verkennen we onze duurzame toekomst in een weerbare stad in een serie van drie gesprekken.

Tijdens deze 8e editie van AANKEILEN! onderzoeken we samen de vraag hoe een nieuw woon- en werkmilieu in M4H eruit kan zien, als er gedacht wordt vanuit een duurzaam gebruik van grondstoffen, hulpbronnen en biobased materialen als mycelium en hout. En hoe draagt de lokale productie en toepassing van deze materialen dan bij aan een aantrekkelijk, sociaal-inclusief woon-werk-productiegebied?

In dit drieluik staat op 15 juni HOUT centraal; kunnen we een circulaire keten op schaal van M4H in gang brengen? Op 23 juni onderzoeken we de potentie van MYCELIUM. Is dit biobased materiaal een volwaardig alternatief voor plastic en wat zijn de condities voor productie? Tot slot praten we tijdens de laatste bijeenkomst van dit drieluik op 30 juni over wat de productie van biobased materialen zoals hout en mycelium kan bijdragen aan de vergroening van de stad en de ambitie om M4H als proeftuin en etalage voor de circulaire toekomst van stad en haven te ontwikkelen. 

Meekijken

Wil je er live bij zijn? Koop een ticket via onderstaande links.

https://iabr.combi.ticketcounter.eu/nl-NL/down-to-earth?pre-select-date=2021-06-15

https://iabr.combi.ticketcounter.eu/nl-NL/down-to-earth?pre-select-date=2021-06-23

https://iabr.combi.ticketcounter.eu/nl-NL/down-to-earth?pre-select-date=2021-06-30

Spreker
Lucas de Man (moderator)
Lucas de Man is regisseur, acteur en conceptontwikkelaar. Hij is artistiek leider van Nieuwe Helden en Biobased Creations en presenteert verschillende culturele tv-programma’s, waaronder Kunstuur. Hij heeft als doel om met verhaal en verbeelding de transitie naar een duurzame wereld te stimuleren. De perfecte match voor BIOBASED!

Ga naar website
Koop tickets

Praktische info
Tijd

Op 15, 23 en 30 juni van half 8 tot 21.30h inloop vanaf 19.00h. Voor overzicht sprekers van de diverse avonden zie website www.iabr.nl

Locatie

Keilepand M4H
Keilestraat 9F
3029 BP
Rotterdam

Organisator

KeileCollectief

Livestream

Bekijken

Toegang

€6,- inclusief consumptie

Voertaal

Nederlands

Mede mogelijk gemaakt door

IABR, Studio Makkink & Bey

Delen

Voeg toe aan je agenda