zat
26.06
OOverig

Opening Paviljoen IJsselmonde

Opening Paviljoen IJsselmonde

In Design & Build studio’s worden jonge ontwerpers uitgedaagd om een ontwerp voor een object of klein gebouw te maken, en het daarna schaal 1:1 te bouwen. De ontwerpen raken altijd aan een sociaal-maatschappelijk vraagstuk.

Zes masterstudenten Architectuur en Urbanism/Landscape van de TU Delft hebben in het eerste kwartaal van 2021 (veld)onderzoek gedaan naar het thema ontmoeten en openbare ruimte in tuinstad IJsselmonde, resulterend in een visie. In het tweede kwartaal is de visie vertaald naar een ruimtelijk ontwerp voor een mobiel paviljoen, dat ontmoeting tussen verschillende wijkbewoners moet faciliteren en stimuleren.

FRAME-IT

Het paviljoen is getiteld ‘frame it!’, en bestaat uit een viertal houten frames die elk een eigen thema hebben. Zo is er een podium voor het tonen van lokaal talent, een expositie met verhalen uit de wijk, een bank om te zitten en een trap om op te spelen. Dit is enkel een suggestie, want wijkbewoners zijn vrij om verschillend gebruik te testen. En te fotograferen, want het frame is ook een knipoog naar de sociale media cultuur waarin het fotokader de zorgvuldig bedachte identiteit omlijst.

Het paviljoen wordt gebouwd tijdens de Rotterdam Architectuur Maand 2021, op het plein bij winkelcentrum Keizerswaard. In samenwerking met jongerenwerkers worden jongeren uit de wijk betrokken bij ontwerp en uitvoering. Partners in uitvoering zijn Timmerfabriek Huizing van der Linden en K2A2 Architecten.

Bezoek de opening

Op zaterdag 26 juni vindt de opening van het paviljoen plaats, met diverse activiteiten georganiseerd door AIR. De bouw van het paviljoen is een levende expositie, en een voorloper op een groter Design & Build project dat volgend jaar in meerdere wijken in de stad wordt uitgevoerd.

Praktische info
Tijd

Van: 10:00 uur
Tot: 16:00 uur

Locatie

Islemunda
Herenwaard 17
3078 AK
Rotterdam

Organisator

Veldacademie

Toegang

Gratis

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

AIR

Delen

Voeg toe aan je agenda