vrij
03.06
DDialoog, Lezing, Tour

International Rooftop Knowledge Day

International Rooftop Knowledge Day

Op 3 juni 2022 vindt de jaarlijkse International Rooftop Knowledge Day van Rotterdamse Dakendagen plaats. Het dagvullende programma bestaat uit drie verschillende onderdelen, waarvan het middagprogramma ook online kan worden gevolgd vanuit de hele wereld.

Programma

De ochtend start met een bezoek aan de Rotterdam Rooftop Walk (9:30-11:30). Rotterdamse Dakendagen is de initiatiefnemer van deze installatie, waarbij daken in het centrum van de stad met een spectaculaire luchtbrug over de Coolsingel worden verbonden. Je wandelt door de toekomstvisie op de stad.

Na dit bezoek vervolgen de deelnemers, met een lunchpakket in de hand, de dag met een van onze Lunchworkshops (12:00-13:00) die plaatsvinden op verschillende daken in het centrum van Rotterdam.

De middag bestaat uit een plenair programma op Het Podium (13:30-17:00), een tijdelijk uitzichtplatform bovenop Het Nieuwe Instituut, dat tevens dient als Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand ’22. Samen met AIR (Architectuur Instituut Rotterdam) wordt een programma vol internationale keynote presentaties, paneldiscussies en de feestelijke uitreiking van de Dakheld 2022, een prijs voor het beste dakinitiatief van het afgelopen jaar georganiseerd. Het middagprogramma focust zich op vier centrale thema’s: Dakgevoel, groene daken, publieke ruimte en regelgeving.

De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel op een bijzondere (dak)locatie.

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Van: 09:30 uur
Tot: 17:00 uur

Locatie

Festivalhart (Het Nieuwe Instituut)
Museumpark 25
3015 CB
Rotterdam

Toegang

Uitverkocht

Voertaal

Engels

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

AIR

Let op!

Dit evenement is al geweest.