14.06 - 15.06
DDialoog, Lezing, Tour, Overig

Jongerendag

Jongerendag

AIR, Architectuur Instituut Rotterdam organiseert op dinsdag 14 en woensdag 15 juni van 13:00 tot 17:00 een jongerendag in het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand. Een inspirerend programma waar 120 studenten van het Albeda College aan deelnemen, met als kick-off een talkshow ter afsluiting van Leren in de metropo(o)lder. Dit traject van AIR werd de afgelopen maanden gevolgd door 120 leerlingen van de opleiding Onderwijsassistent van het Albeda College.

AIR organiseert deze Jongerendag voor het eerst, met als doel om jongeren aan de Rotterdam Architectuur Maand te binden. Jongeren en professionals in het stedelijk werkveld kunnen van elkaar leren, een overtuiging die gedeeld wordt met het Leren in de metropo(o)lder traject. AIR en de RA Maand proberen hiermee een brug te slaan tussen waar de RA Maand voor staat en wat er speelt in de stad.

Programma

In een middagprogramma worden de 120 studenten welkom geheten op het roze Podium. Na de kick-off met korte talkshow, worden de bevindingen en ontwerpen van de leerlingen gedeeld. Wat ontwikkelden zij in de afgelopen maanden? Wat kunnen we van elkaar leren? Vervolgens splitst de groep zich uiteen om in drie groepen om drie workshops te volgen:

  1. Fotograaf Khalid Amakran verzorgt een workshop over het gebruik van locaties in films. Wat is de betekenis van een locatie in een film en hoe vertaalt zich dat naar ons leven? Kiezen wij ook bewust bepaalde locaties voor bepaalde ‘scenes’ uit ons leven?
  2. Experience Designer Lily Higgins verzorgt de Serendipity Walk; een workshop en audiotour door de buurt. Wat zien we eigenlijk? Wat doen stedelijke elementen met ons? De studenten reflecteren op zichzelf in verhouding tot de omgeving.
  3. Namelok, de makers van de tentoonstelling (T)Huis, geven een rondleiding door deze hoofdtentoonstelling van de RA Maand. Wat zien we wel? Wat zien we niet? Gaat architectuur over meer dan stenen?
Praktische info

Dit evenement is besloten, mocht je er om een bepaalde reden toch héél graag bij aanwezig willen zijn, mail dan naar e.vanbreugel@airrotterdam.eu.

Hieronder vind je de audiotour van Lily Higgins

 

 

 

Praktische info
Tijd

Van: 13:00 uur
Tot: 17:00 uur

Locatie

Festivalhart (Het Nieuwe Instituut)
Museumpark 25
3015 CB
Rotterdam

Organisator

AIR

Rolstoeltoegankelijk

Let op!

Dit evenement is al geweest.