woe
29.06.2022
LLezing, Tour

Keilepodium #6: Willemijn Wilms Floet & Koen van Bockstal

Keilepodium #6: Willemijn Wilms Floet & Koen van Bockstal

In de reeks ‘Gewoon Goed wonen en werken’ zijn op woensdag 29 juni om 19:30 uur onderzoekers Dr. Ir. Willemijn Wilms Floet (universitair docent TU-Delft, leerstoel Methods of Analysis & Imagination’) en Koen Van Bockstal (BULK architecten, gastprofessor Architectuur en Omgeving Universiteit Antwerpen) te gast. Met introductie van Ninke Happel (HCVA).

Koen Van Bockstal (BULK architecten/ Universiteit Antwerpen) licht recent eigen werk toe aan de hand van een aantal speerpunten en fascinaties. BULK bedenkt robuuste en toekomstbestendige woonensembles, die een actieve bijdrage leveren aan de stad en de samenleving. Door een duidelijke structuur worden bewoners uitgedaagd en wordt ruimte gelaten voor voor interpretatie en overmaat. In hun visie vormen zulke dierbare gebouwen een mogelijk antwoord op acute en actuele vraagstukken.

Willemijn Wilms Floet (TU Delft) is expert op het gebied van (historische) hofjes. Zij licht in deze lezing het wonen binnen het bouwblok als eigentijdse ontwerpopgave uit en verkent de aanknopingspunten voor het M4H gebied: het hofje en hoven als oases in de stad in het perspectief van de ontwikkeling van architectuur en het wonen.

Voorafgaand aan de lezing is er de mogelijkheid van een tour met Willemijn Wilms Floet door de door haar gecureerde tentoonstelling ‘Oases in de stad’ – onderdeel van de expo: ‘HOE WILLEN WIJ WONEN M4H 2030’ in de KeileZaal).

Meld je aan via de ticketlink hieronder, dit evenement is gratis.

 

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Van: 19:30 uur
Tot: 21:30 uur

Locatie

Keilepand M4H
Keilestraat 9F
3029 BP
Rotterdam

Organisator

KeileCollectief

Toegang

Gratis

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Let op!

Dit evenement is al geweest.