04.06 - 04.05
DDialoog, Lezing, Online

Rotterdamse Dakendagen: Kennisdag

Internationaal verdiepingsprogramma over de duurzame gelaagde stad
Rotterdamse Dakendagen: Kennisdag

Op vrijdag 4 juni vindt de jaarlijkse Kennisdag van de Rotterdamse Dakendagen plaats. Een driedelig (Engelstalig) verdiepingsprogramma voor professionals en andere dak enthousiastelingen. Het wordt een inspirerende (virtuele) dag vol internationale sprekers en interactieve workshops met als thema ‘De duurzame gelaagde stad’. Ontdek nu het programma en koop je kaarten online!

Wat kun je verwachten van het programma?

De Kennisdag heeft een sterk internationale focus en start ‘s ochtends met de eerste Europese Rooftop Farmers Meet-up (in samenwerking met de Dakakker). Dakboeren uit heel Europa geven korte presentaties en voeren gesprekken over de verbinding tussen voedselproductie in de stad en de rol van daken in de transitie naar een lokaler en duurzamer voedselsysteem. Vervolgens kun je, met de boterham in de hand, meedoen aan interactieve kleinschalige lunchworkshops. Ga in gesprek over verschillende dakonderwepen én ontmoet tegelijk in informele setting nieuwe dakprofessionals.

Het middagprogramma bestaat uit de TOP^, een summit over de duurzame gelaagde stad (in samenwerking met AIR, Architectuur Instituut Rotterdam). Hierin een serie tweegesprekken waarbij Rotterdamse en internationale experts op het gebied van beleid, stedelijke strategie, ontwerp en eigenaarschap, luchtrechten en architectonische innovatie met elkaar gekoppeld worden. Parallel hieraan loopt een programma met korte projectpresentaties van Rotterdamse, Nederlandse en internationale projecten op en over daken, of anderszins gelieerd aan en inspirerend voor de gelaagde duurzame stad.

Lees op de website meer over de Kennisdag!

Ga naar website
Koop tickets

Praktische info
Tijd

Het programma is Engelstalig en vindt volledig online plaats

Livestream

Bekijken

Toegang

10,-

Voertaal

Engels

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

Het Kennisdag programma is georganiseerd door Rotterdamse Dakendagen, in samenwerking met AIR en DakAkker. Het is tevens onderdeel van de Rotterdam Architectuur Maand.

Het programma wordt ondersteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Gemeente Rotterdam en Creative Europe.

Delen

Voeg toe aan je agenda