don
03.06
DDialoog, Overig

Lancering Dakencatalogus

Ontdek de potentie van daken. Door Gemeente Rotterdam, MVRDV en Rotterdamse Dakendagen
Lancering Dakencatalogus

In moderne steden liggen kilometers aan ongebruikte platte daken te wachten op een nieuwe functie. De daken bieden de ruimte om woonopgave, energietransitie, klimaatadaptatie en inclusiviteit in steden te realiseren. Als aanzet tot de realisatie hiervan schreef architectenbureau MVRDV, in opdracht van Gemeente Rotterdam de Dakencatalogus. De Rotterdamse Dakendagen geeft het boek uit als aanvulling op al haar activiteiten om het gebruik van daken op de kaart te zetten als betekenisvolle ruimte voor de stad.

Op donderdag 3 juni 2021 werd de Dakencatalogus feestelijk – online – gelanceerd vanuit het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand. Deze is dit jaar gevestigd in stadsparkeergarage Kruisplein.

Tijdens de lancering verzorgen Sanne van Manen (MVRDV), Paul van Roosmalen (Gemeente Rotterdam) en Léon van Geest (directeur Rotterdamse Dakendagen) voor een korte toelichting. Vervolgens is er een interview met Winy Maas (medeoprichter van MVRDV), Mattijs van Ruijven (hoofd stedebouwkundige Gemeente Rotterdam) en Léon van Geest over het hoe en waarom van dakgebruik.

Kijk terug

Vanaf 4 juni is de catalogus online te koop op RotterdamseDakendagen.nl. Als je het boek voor 11 juni koopt, kost een exemplaar €12,95 (incl. verzendkosten). Daarna betaal je €19,95.

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Van: 20:00 uur
Tot: 22:00 uur

Locatie

Online vanuit Festivalhart
Weena 720
3014 DA
Rotterdam

Livestream

Bekijken

Toegang

Gratis

Mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Rotterdam, MVRDV en Rotterdamse Dakendagen presenteren gezamenlijk de Dakencatalogus

Delen

Voeg toe aan je agenda