din
07.06.2022
LLezing, Tour

Keilepodium #3: Floor Ziegler & Teun Gautier

Keilepodium #3: Floor Ziegler & Teun Gautier

Op de derde bijeenkomst van de reeks ‘Gewoon goed wonen en werken’ in het Keilepand nemen stadmakers Floor Ziegler en Teun Gautier je mee in hun werkwijze. Door in een heel vroeg stadium gesprekken aan te gaan met de omgeving ontstaat er een andere ontwerp- en ontwikkelrichting met hogere kwaliteit en meer draagvlak.

Hoe ga je in gesprek, en niet alleen met de usual suspects, maar met sleutelfiguren in de haarvaten van een omgeving? Hoe vind je die en hoe vind je de thema´s die spelen, waar mensen trots op zijn of zich zorgen over maken?

Vervolgens is het de vraag hoe je echt in gesprek kunt gaan, bewoners bij het ontwerp en zelfs de exploitatie kunt betrekken. Moeten we denken aan een buurtcooöperatie in de plint, een buurtappgroep samen met het ontwerpteam, de plintinvulling door de bewoners? En hoe kun je sociale circulariteit inbouwen in het concept en exploitatie? Praat mee op 7 juni en ontdek het antwoord op deze en nog veel meer vragen.

Over Floor Ziegler & Teun Gautier

Floor Ziegler en Teun Gautier zijn Stadmakers en betrokken bij een groot aantal ontwikkel- en maatschappelijk projecten. Ze nemen ons mee in hun ervaring en ideeën en ze nemen ons mee naar buiten. In hun workshop zullen ze dieper in gaan op hun werkwijze aan de hand van een aantal voorbeelden uit hun praktijk en de aanwezigen laten ervaren wat er gebeurt als je de goede vragen stelt, echt luistert en echt betrekt.

Floor Ziegler en Teun Gautier zijn oprichters van de StadmakersCoöperatie, een netwerk van mensen die opstaan in hun buurt of wijk om die mooier, liever, schoner, duurzamer en veiliger te maken. Het betrekken van sleutelfiguren bij (her-) ontwikkelingsprojecten draagt sterk bij aan de kwaliteit van en draagvlak. Door duurzame gemeenschappen te maken, te verbinden en verbonden te houden wordt de waarde die projecten toevoegen voor de buurt vergroot.

Klik hier voor meer informatie over dit evenement en de reeks ‘Gewoon goed wonen en werken’.

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Van: 16:00 uur
Tot: 18:00 uur

Locatie

Keilepand M4H
Keilestraat 9F
3029 BP
Rotterdam

Organisator

KeileCollectief

Toegang

Gratis, aanmelden via ticketlink

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Let op!

Dit evenement is al geweest.