vrij
17.06
DDialoog, Film, Lezing

NACHTVISIE

Ontwerpen aan een levendig stedelijk klimaat
NACHTVISIE

Dit evenement vindt plaats in het Engels, bezoek de Engelse pagina van dit evenement door rechtsbovenin van taal te wisselen.

Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand presenteert de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam NIGHT VISION. Welke rol speelt het nachtleven in onze stad? In een avondvullend programma staat deze vraag centraal.

Projectontwikkelingen, gentrificatie en een zero-tolerance beleid hebben het nachtleven naar de periferieën van onze steden gedreven, met toenemende marginalisering van de Nacht en haar cultuur als resultaat.

Hoe heeft de architectuur van de Nacht zich ontwikkeld? En wat zegt dit over de toegankelijkheid en inclusie van onze gebouwde omgeving? Hoe kan de Nacht (weer) een kernonderdeel worden van de stad?

Sprekers

NIGHT VISION bekijkt de Nacht vanuit verschillende invalshoeken: De Architectuur van de Nacht en nachtclubs (David Mulder van der Vegt, XML Architecture, Research, Urbanism), Het Collectieve Bewustzijn (Yessica Deira) en Queerness in relatie tot de Stad (Colin Keays).

In een paneldiscussie buigen denkers, architecten en andere betrokkenen uit de nachtcultuur zich over dit vraagstuk. Er zijn performances door SuperWow Agency en de avond wordt gemodereerd door Hasna El Maroudi van Lilith Magazine.

Praktische informatie

Dit evenement vindt plaats op het Roze Podium op het dak van Het Nieuwe Instituut, het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand ’22. Toegang is gratis maar reserveer wel je tickets via de ticketlink en meld je bij aankomst bij de groene RA Maand informatiebalie. Bezoekers aan een architectuurprogramma hebben automatisch toegang tot het roze Podium. Een apart tijdslot reserveren is dan niet nodig.

Let op: het programma op het Podium is niet beschut. Bescherm je tegen de warmte en de zon door je goed in te smeren, een hoofddeksel te dragen, een parasolletje/paraplu op te zetten en wat extra water mee te nemen. Bescherm je tegen wind en kou door warme kleding en een paraplu mee te nemen. Bij slecht weer wordt het programma verplaatst naar het Auditorium op de begane grond van Het Nieuwe Instituut.

 

Praktische info
Tijd

Van: 19:30 uur
Tot: 22:00 uur

Locatie

Festivalhart (Het Nieuwe Instituut)
Museumpark 25
3015 CB
Rotterdam

Toegang

Gratis

Voertaal

Engels

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam

Let op!

Dit evenement is al geweest.