vrij
24.06.2022
OOverig

Once upon a Roof

Theater op grote hoogte
Once upon a Roof

Theater op grote hoogte, met het dak als podium en de skyline van Rotterdam als decor. In deze solovoorstelling neemt Sophie Stravens je mee in een theatrale beleving van verblijven op een dak. Hoe kan het dak haar redding worden?

Theatermaker Sophie Stravens is performer, programmamaker en presentatrice. Ze studeerde muziektheater, maar heeft ook een achtergrond in architectuur. Ervaring die zij optimaal heeft kunnen combineren in dit project. In opdracht van Rotterdamse Dakendagen ontwikkelde zij de solovoorstelling Once Upon a Roof, waar zij deze voorstelling op 4 en 5 juni ook speelde.

Dakdromen

Op het dak kun je stedelijke hectiek ontstijgen. Het is een plek waar je kunt dakdromen. Je zowel verbonden als verheven kunt voelen. Verbonden met de fysieke wereld beneden en de hemel boven je. Verheven, omdat hoogte ook heel goed kan buitensluiten. Daken zijn als eilanden in een stad van geraas, staal en beton.

Wat is de waarde van het dak? Hoe maken we de ruimte en hoogte die daken bieden inclusief en toegankelijk? En als we dat goed doen, slaan we dan een brug tussen de straat en het penthouse? Van Le Corbusier tot cultureel eiland. Van dakdromen en dialogen met de sterren tot pleasure gardens en penthouses. Sophie Stravens neemt je mee in al haar gedachten over het dak.

Praktische info

Dit evenement vindt plaats op roze Podium op het dak van Het Nieuwe Instituut, in het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand ’22. Haal je tickets via de ticketlink en meld je bij aankomst bij de roze RA Maand informatiebalie bij de hoofdingang van Het Nieuwe Instituut. Bezoekers aan een architectuurprogramma hebben automatisch toegang tot Het Podium. Een tijdslot reserveren is dan niet nodig.

Heb je de voorstelling gemist, of kun je niet tijdens dit weekend? Once Upon a Roof reist dit jaar nog verder naar Amsterdam Fringe Festival (3 en 4 september) en DAKkan festival in Antwerpen (16-18 september).

Makers

Tekst, Spel & Zang: Sophie Stravens
Tekst & Regie: André van Hest
Muzikale banden: Jurrian Marx
Digital sound design: Moritz Geremus
Choreografie: Stein Wetzer
Techniek: Pim Pernet

Met dank aan: Terry Brochard (Theateradvies bv.), Time Window & Fonds Podiumkunsten

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Inloop vanaf 20:45

Locatie

Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB
Rotterdam

Toegang

€12,50

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Let op!

Dit evenement is al geweest.