din
22.06
DDialoog, Lezing, Online

Ontwerpend Ontwikkelen

Online mini-conferentie door IABR, RAvB en DRIFT
Ontwerpend Ontwikkelen

Voorlopig noemen we het zelf ontwerpend ontwikkelen. Maar wat is het precies? Dat is de vraag die de IABR, het Dutch Research Institute for Transitions (DRIFT) en de Rotterdamse Academie voor Bouwkunst (RAvB) het komend jaar met elkaar gaan verkennen.

Zowel de IABR, met name in de IABR–Ateliers, als de RAVB hebben ruime ervaring met ontwerpend onderzoek; het doelgericht inzetten van het instrumentarium van de ruimtelijk ontwerper om te verkennen hoe de grote opgaven en onze leefomgeving met elkaar verbonden zijn én wat, vanuit het ruimtelijk domein, het handelingsperspectief is voor concrete transformatieve verandering. Tegelijk beseffen we dat ontwerpend onderzoek er nog lang niet altijd in slaagt om daadwerkelijk transitie in gang te zetten. Een probleem dat we nadrukkelijk geagendeerd hebben in de vorige biennale, THE MISSING LINK.
Door het transitie-denken van DRIFT te koppelen aan het ontwerpend onderzoek van IABR en RAvB hopen we stappen te maken en te komen tot een doelgerichte transitieontwerppraktijk.

Deze verkenning, geïnitieerd door George Brugmans (IABR), Derk Loorbach (DRIFT) en Thijs van Spaandonk (RAvB), zal een jaar duren. De resultaten worden gedeeld tijdens de volgende editie van de IABR, SHOCK AND ROLL. We gaan van start met een online mini-conferentie.

Programma en panel

Er vinden twee lezingen plaats: Ontwerpend Onderzoek door Eric Frijters en Transitiedenken door Derk Loorbach. In de panel zitten Derk Loorbach, Eric Frijters, Eva Pfannes en Thijs van Spaandonk. Moderator is Mark Minkjan.

Aanmelden

Deze mini-conferentie is gratis en voor iedereen toegankelijk. De online conferentie wordt gehost via Zoom, schrijf je hiervoor in via deze link. Let op: deze mini-conferentie kun je niet bijwonen met Zoom via de browser! Gebruik het Zoom-programma op je computer, de Zoom-app op je telefoon, of door in te bellen.

Sprekers
Eric Frijters
Lector Future Urban Regions, ontwerper IABR–Atelier Rotterdam en founding partner Fabrications.
Derk Loorbach
Directeur DRIFT en hoofdcurator IABR–SHOCK AND ROLL.
Eva Pfannes
Founding partner OOZE Architects and Urbanists en lead designer IABR–Atelier Rotterdam.
Thijs van Spaandonk
Hoofd Stedenbouw RAvB en co-curator IABR–DOWN TO EARTH.
(Moderator) Mark Minkjan
Stedenbouwkundig geograaf.

Ga naar website
Koop tickets

Praktische info
Tijd

Van: 19:00 uur
Tot: 20:30 uur

Toegang

Gratis

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

IABR, RAvB, DRIFT

Delen

Voeg toe aan je agenda